Grid Pattern

Jong politiek leiders over de wooncrisis in Nederland. Wat zijn hun prioriteiten en wat vraagt ‘Act Now’ volgens hen?

PROVADA, Fakton
Woensdag 11:30 - 12:15 Forum 1

Wonen is op dit moment een van de grootste issues waar jongeren mee te maken hebben. De woningnood is torenhoog en er zijn bijna geen betaalbare woningen te vinden. Alle politieke partijen hebben bouwplannen prominent in hun verkiezingsprogramma staan, maar wat moet er volgens de jonge politiek leiders als eerste gebeuren?

Voorafgaand aan het inmiddels traditionele G5-debat op PROVADA, spreken we dit jaar eerst met de leiders van de jongerenorganisaties van* D66 (JD), de SGP (SGPJ), VVD (JOVD) en GroenLinks (DWARS). Wat vraagt ‘Act Now’ op de woningmarkt volgens hen? En hoe vinden zij dat de stad een plek kan blijven voor iedereen? Inclusief, gezond en betaalbaar. 

* wijzigingen voorbehouden 

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

sprekers

Hiske Scholtens

Voorzitter Politieke Jongerenorganisatie DWARS

Johan de Leeuw

Bestuurslid Politiek SGP jongeren

Joris Hetterscheid

Voorzitter Jonge Democraten

Daphne Lodder

Landelijk Voorzitter JOVD

Locatie

Forum 1

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2022 11:30 06/15/2022 12:15 Europe/Amsterdam Jong politiek leiders over de wooncrisis in Nederland. Wat zijn hun prioriteiten en wat vraagt ‘Act Now’ volgens hen? Wonen is op dit moment een van de grootste issues waar jongeren mee te maken hebben. De woningnood is torenhoog en er zijn bijna geen betaalbare woningen te vinden. PROVADA 2022, Forum 1