Grid Pattern

Het belang van economisch programmeren van transformatiegebieden in stedelijke omgevingen

Buck Consultants International
Dinsdag 14:00 - 15:15 Zaal E107

De stad is uitermate populair voor allerlei typen functies zoals wonen, werken en recreëren. De beschikbare ruimte in de stad is tegelijkertijd echter beperkt, hetgeen tot een ‘strijd om de ruimte’ leidt. De economie van de stad dreigt daarbij het kind van de rekening te worden door de ruimteclaims van andere functies, omdat in tegenstelling tot wonen er onvoldoende economisch geprogrammeerd wordt. Oftewel, welke typen bedrijven willen we mengen met wonen, en kan dat - naast kantoren - ook met bedrijfsruimtes? Wat voor interactiemilieus (wonen, werken, voorzieningen) moeten worden gecreëerd en  wat betekent die menging van functies voor de doorlooptijd en exploitatie van de plannen? Hoe kunnen gemeenten en ontwikkelaars gezamenlijk een werkbare economische programmering maken? Wat zijn ervaringen en mogelijke hindernissen?

 

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

sprekers

Arnoud Nierop

senior beleidsstrateeg ruimtelijke economie Gemeente Leiden

Ron Frazer

Directeur VolkerWessels Materieel & Logistiek

Jeanet van Antwerpen

Directeur regio Noord-Oost & Midden Nederland bij BPD

Theo Föllings

Directeur SKBN

Locatie

Zaal E107

Delen

Opslaan in agenda

06/14/2022 14:00 06/14/2022 15:15 Europe/Amsterdam Het belang van economisch programmeren van transformatiegebieden in stedelijke omgevingen De stad is uitermate populair voor allerlei typen functies zoals wonen, werken en recreëren. De beschikbare ruimte in de stad is tegelijkertijd echter beperkt, hetgeen tot een ‘strijd om de ruimte’ leidt. PROVADA 2022, Zaal E107