Grid Pattern

Duurzame (bouw)innovaties in Friesland- door Hydraloop & GreenInclusive

Gemeente Leeuwarden, Vestigen in Friesland
Woensdag 14:15 - 15:00 Arena

The future is now

Vestigen in Friesland (het samenwerkingsverband tussen de vier grootste gemeenten van Friesland) is hét aanspreekpunt voor alle ondernemersvragen. Thema’s als duurzaamheid en innovaties spelen hier een grote rol. Op woensdag 15 juni doen twee ambassadeurs van Vestigen in Friesland  hun verhaal over duurzame (bouw)innovaties en hun kijk op een circulaire en duurzame toekomst; Hydraloop en Green Inclusive.

Hydraloop zet zich in om water te recyclen. De eenvoudigste manier om water te recyclen is om het te zuiveren waar het wordt verbruikt: lokaal dus. Hydraloop verzamelt, reinigt en hergebruikt het water van douches, baden, wasmachines, wasbakken en airconditioninginstallaties. Het Hydraloopwater is zuiver, helder, veilig en gedesinfecteerd. Het kan worden hergebruikt als spoelwater voor het toilet, voor de wasmachine, de tuinbesproeiing en voor het bijvullen van zwembaden.

Green Inclusive is producent van natuurlijke en lokale grondstoffen waar langdurige CO2 in wordt opgeslagen. Hierbij zet Green Inclusive zich in voor een transitie naar een duurzame economie. De natuurlijke grondstoffen die GreenInclusive inzet zijn afkomstig van de vezelhennepplant. Deze natuurvezels worden in Nederland geproduceerd, bewerkt en verwerkt tot onder meer natuurlijke woningisolatie.

Twee prachtige voorbeelden van duurzame, Friese bedrijven die graag hun kijk op een circulaire toekomst met u delen!

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2022 14:15 06/15/2022 15:00 Europe/Amsterdam Duurzame (bouw)innovaties in Friesland- door Hydraloop & GreenInclusive The future is nowVestigen in Friesland (het samenwerkingsverband tussen de vier grootste gemeenten van Friesland) is hét aanspreekpunt voor alle ondernemersvragen. Thema’s als duurzaamheid en innovaties spelen hier een grote rol. PROVADA 2022, Arena