Grid Pattern

Pitch 3: Digital Deconstruction

Zuid-Limburg
Woensdag 13:00 - 13:30 11-19

Digital Deconstruction voor circulariteit in de bouw- en constructiesector

Als deskundigen in de bouwwereld zijn jullie vast bekend met de deconstructie van gebouwen. Ook dat bij het afbreken van oude gebouwen nog veel hoogwaardig materiaal verloren gaat. Materialen die hergebruikt kunnen worden, komen vaak op de sloophoop terecht. Dat is natuurlijk zonde én komt het realiseren van een circulaire economie niet ten goede. Laat daar een Noordwest Europees Interreg project zich nu over buigen. Binnen Digital Deconstruction is in vier Europese landen specialistische kennis gebundeld om modules in een digitaal software platform te ontwikkelen dat de constructiesector helpt bij het analyseren en opslaan van materiaalgegevens. Denk daarbij aan modules als 3D scanning, building information modelling, digitale materialen- en gebouwendatabase en blockchain technologie. Dat alles geïntegreerd in één digitaal software platform en ondersteunen we het proces om de optimale strategie te bepalen voor hoogwaardig hergebruik van materialen uit gebouwen.

De Regional Innovation Hubs in Nederland, Frankrijk, België en Luxemburg binnen dit project leggen contacten met organisaties en bedrijven in de ontwerp-,  constructie en deconstructiesector om samen te werken aan circulariteit in deze sector. Parkstad Limburg is naast de Provincie Limburg de overheidspartner in dit project om de transformatie van de gebouwde omgeving naar een leefbare en veilige leefomgeving te versnellen. Daarvoor hebben we onder andere de design- en bouwwereld nodig… Wij hebben jou nodig!

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2022 13:00 06/15/2022 13:30 Europe/Amsterdam Pitch 3: Digital Deconstruction Digital Deconstruction voor circulariteit in de bouw- en constructiesector

Als deskundigen in de bouwwereld zijn jullie vast bekend met de deconstructie van gebouwen. Ook dat bij het afbreken van oude gebouwen nog veel hoogwaardig materiaal verloren gaat. Materialen die hergebruikt kunnen worden, komen vaak op de sloophoop terecht.
PROVADA 2022, 11-19