Grid Pattern

Presentatie Didam-arrest

Rijksvastgoedbedrijf
Woensdag 11:00 - 12:00 10-25

Op de rijksstand praten wij u graag bij over de gevolgen van het Didam-arrest voor de gebiedsontwikkeling in de praktijk. Sinds november 2021 zijn overheden verplicht om op basis van het gelijkheidsbeginsel gronden en onroerend goed aan te bieden. Als te verwachten valt dat er meerdere partijen interesse kunnen hebben bij een aanbieding, is een openbare procedure noodzakelijk. Zo krijgen alle marktpartijen gelijke kansen om te bieden op het vastgoed. Er mag alleen nog onderhands worden verkocht in het geval duidelijk is dat er maar één geschikte kandidaat is. In dit geval moet de beoogde verkoop publiekelijk bekend worden gemaakt. Voor beide procedures is het platform Biedboek.nl een zeer geschikt instrument gebleken.

De presentatie is in handen van Eric Verweij van Stibbe advocatuur en Gilbert ten Brink van het Rijksvastgoedbedrijf 

 

Om deze bijeenkomst bij te kunnen wonen dien je in het bezit te zijn van een kaart voor PROVADA 2022. Bestel je kaarten voor PROVADA.

Delen

Opslaan in agenda

06/15/2022 11:00 06/15/2022 12:00 Europe/Amsterdam Presentatie Didam-arrest Op de rijksstand praten wij u graag bij over de gevolgen van het Didam-arrest voor de gebiedsontwikkeling in de praktijk. Sinds november 2021 zijn overheden verplicht om op basis van het gelijkheidsbeginsel gronden en onroerend goed aan te bieden. PROVADA 2022, 10-25