Grid Pattern

Reinier Bosch

Co-founder Solarix

Reinier studeerde aan de Design Academy in Eindhoven. Zijn werk is international bekend en meerdere keren onderscheiden voor zijn grensverleggende visie en projecten. Reinier is gefascineerd door vormgeving die veel meer toevoegt dan uitstraling alleen. Ook wilde hij graag perspectief voor nieuwe generaties creëren en niet langer energiebronnen op gebruiken.

In 2016 start Reinier Bosch met partner Marloes van Heteren Solarix. Met het ontwikkelen innovatieve esthetische zonnepanelen op gevels wil Solarix bijdragen aan de ontwikkeling van slimme steden waarin gebouwen meer energie opwekken dan ze verbruiken. 

Reinier Bosch is met zijn enthousiasme en artistieke achtergrond de motor achter een mooiere ‘esthetische’ energietransitie. Hij verbindt  verschillende partijen; kunstenaars, consumenten, gemeenten, projectontwikkelaars en architecten om gezamenlijk met een frisse en andere blik te kijken naar duurzame gebouwen. Hoe kunnen we de stad waarin we leven niet alleen verduurzamen, efficiënter daarin maken, maar juist ook fijner om te leven, met ons mee laten bewegen, mee laten veranderen en mee ademen.