Grid Pattern

Onno Dwars

Directeur Ballast Nedam Development

Onno Dwars maakt onderdeel uit van het managementboard van Ballast Nedam Development. Als commercieel directeur is hij verantwoordelijk voor onder andere de strategie en visie. Voor Ballast Nedam Development staat het continue verder ontwikkelen van gebieden en gebouwen centraal. Gebouwen vormen een essentieel onderdeel van ons dagelijks bestaan en vormen letterlijk de hoeksteen van onze samenleving. De gebouwde leefomgeving biedt de kans om positief bij te dragen aan de kwaliteit van leven. Als doel heeft hij leefomgevingen te maken waar mensen aantoonbaar 5 jaar ouder worden.

Hij heeft grote affiniteit met vernieuwing in de bouw & vastgoedkolom. Energieleverende en circulaire gebouwen vormen voor Onno Dwars de basis om te komen tot een gebouwde omgeving waarin mensen langer gezond kunnen leven. Tijdens PROVADA 2016 won hij de eerste Green Leader Award en onlangs mocht hij de Cruquiuspenning in ontvangst nemen.

Momenteel is Onno betrokken bij de herpositionering van de vastgoedopgave boven op de ondertunneling van de A2 in Maastricht. Samen met een team van deskundigen ontwikkelt hij een visie op basis de 17 Goals van United Nations om te komen tot een integrale gebiedsvisie ten behoeve van ca. 1000 woningen en 30.000 commercieel vastgoed. De opgedane kennis wordt in deze visie integraal toegepast. Daarnaast is hij samen met een team van experts bezig met de ontwikkeling van een nieuw levenscyclus bestendig woonconcept wat antwoord geeft op de opgaves van integrale duurzaamheid. Begeerlijkheid staat hierbij centraal. De klant bepaald immers het succes van alle ontwikkelingen in de markt.

Onno is actief op social media, geeft lezingen, schrijft blogs/ columns en artikelen. Hij behoort tot de vaste columnisten voor Duurzaamgebouwd en BouwendNederland Podium.

Gerelateerde sprekers

Carolien Schippers

Directeur Grond & Ontwikkeling Gemeente Amsterdam

Erik Jan van Kempen

Programma-DG Omgevingswet bij het ministerie van BZK

Hein Wegdam

Directeur ING Real Estate Finance

Jan Willem van de Groep

Founding Partner Factory Zero

Jos Sentel

Manager Strategy & Research Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Ninke Lansink Rotgerink

Directeur Vastgoedbeheer Rijksvastgoedbedrijf

Paul de Ruiter

Architect / Owner / Founder Paul de Ruiter Architects

Peter Boelhouwer

Hoogleraar huisvestingssystemen TU Delft

Tom van 't Hek

Dagvoorzitter/ Gespreksleider

Yuri Hendrikse

Senior Manager Expansion Real Estate LIDL