Grid Pattern

De conceptenboulevard in de praktijk (workshop)

PROVADA BV, Aedes
Dinsdag 14:45 - 15:30 Forum 2

Wil je deze bijeenkomst FYSIEK bijwonen?

Aanmelden

Er is een groot tekort aan ‘betaalbare’ nieuwbouwwoningen’. De komende tien jaar moeten er ongeveer 1 miljoen woningen gerealiseerd worden. Daarnaast kampen we met tekort aan arbeiders binnen de bouw. We hebben te maken met de energietransitie en het belang van circulair bouwen neemt toe.

Hoe gaat u als corporatie acteren? Maakt u ook de omslag van zelf producten ontwikkelen met adviseurs naar inkopen van oplossingen die de markt biedt?

Waarom zou je als opdrachtgever telkens weer opnieuw de oplossing verzinnen? Waarom volsta je niet met het benoemen van prestatie-eisen, waaraan je product dat je graag wil inkopen moet voldoen en laat je de oplossing over aan de markt? Immers de markt weet veel beter welke oplossingen kwalitatief en haalbaar zijn. Bovendien komt innovatie veelal vanuit de producenten. En krijgt innovatie in de bouw geen kans als opdrachtgevers via bestekken blijven vragen naar de bekende weg.

Hoe beter u als corporatie weet aan welke prestatie-eisen uw product moet voldoen, des te beter het aanbod is dat u krijgt uit de markt.

Om te komen tot bundeling van de vraag ontwikkelde het Netwerk Conceptueel Bouwen samen met haar leden De Woonstandaard en de Conceptenboulervard.nl. Met de toepassing van deze tools gaan partijen in de keten dezelfde taal spreken en bevorderen we de continuïteit en voorspelbaarheid van de ‘industriële’ bouwproductie. Door het toepassen van herhaalbare, integrale en innovatieve oplossingen wordt de prijs-kwaliteitsverhouding beter. Worden ontwikkel en bouwprocessen effectief en efficiënter uitgevoerd. En kunnen we slimmer, sneller en schoner de grote nieuwbouw opgave realiseren.

In deze workshop nemen we u mee in de mogelijkheden die de woonstandaard biedt voor uw organisatie en geven we een kijkje in dé catalogus met bouwconcepten die in Nederland aangeboden worden: Conceptenboulevard.nl. Neem alvast een kijkje. We zien u deze middag graag.

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en vragen te stellen. Bestuurders van woningcorporaties die deelnemen aan deze bijeenkomst(en) krijgen een PE punt.

Bent u werkzaam bij een corporatie? Dan ontvangt u bij aanmelding een kortingscode van ons voor de toegangskaart van PROVADA. Aanmelden kan via deze mail.  

sprekers

Olga Görts - van de Pas

Directeur Netwerk Conceptueel Bouwen

Marc Nelen

Owner MNPD, associé executive Fakton / gebiedsontwikkelaar Woonkracht10 / bestuurslid VSH

Locatie

Forum 2

Deelnemen

Wil je deze bijeenkomst FYSIEK bijwonen?

Aanmelden

Delen