Grid Pattern

Woningbouw en Mobiliteit – Haarlemmermeer van morgen

PROVADA BV, Cushman & Wakefield, Gemeente Haarlemmermeer
Donderdag 13:00 - 13:45 Forum 2

Wil je deze bijeenkomst FYSIEK bijwonen?

Aanmelden

We staan in Nederland voor een gigantische woningbouwopgave. De komende tien jaar moeten er miljoenen woningen bijgebouwd worden. De Metropoolregio Amsterdam neemt in deze opgave een belangrijke rol in want hier kan 20% van de woningbouwopgave gerealiseerd worden. Daarmee is deze regio een belangrijk onderdeel van de oplossing van de Nederlandse wooncrisis.

Die oplossing komt niet vanzelf. Een grote uitdaging is de ontsluiting van de nieuwe woningbouwgebieden én de financiering.

Als voorbeeld; Als het rijk straks groen licht geeft voor de aanleg van de Noord/Zuidlijn, komen er alleen al in de stationsomgeving van Hoofddorp 10.000 ­woningen extra bij.

Met andere woorden, goede bereikbaarheid is een voorwaarde sine qua non voor de doorontwikkeling van vastgoed.

Tijdens deze sessie gaat Marja Ruigrok, bestuurslid van de Vervoerregio Amsterdam én wethouder Verkeer en Vervoer van Haarlemmermeer in gesprek over de mobiliteitsopgave van de Metropoolregio Amsterdam in den brede en Haarlemmermeer in het bijzonder. Vanuit Cushman & Wakefield duidt Jos Hesselink als Research Lead de relevante trends en ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Dit gesprek wordt gemodereerd door Tom van ‘t Hek.

sprekers

Tom van 't Hek

Dagvoorzitter/ Gespreksleider

Moderator

Marja Ruigrok

Wethouder Gemeente Haarlemmermeer

Jos Hesselink

Netherlands Research Lead Cushman & Wakefield

Locatie

Forum 2

Deelnemen

Wil je deze bijeenkomst FYSIEK bijwonen?

Aanmelden

Delen