Grid Pattern

Uitreiking Sociale Impact Prijs @ Provada 2024

EarthY Invest
Dinsdag 15:00 - 16:00 12-22A

Arttenders en C’MON lanceren een nieuwe prijs voor sociale impact in de gebouwde omgeving. Deze prestigieuze prijs zal uitgereikt worden tijdens de Provada 2024, op dinsdag 11 juni om 15:00 uur bij de stand van EarthY Invest (stand 12-22A).

De Sociale Impact Prijs is een initiatief van Faye (Arttenders) en Lena en Marcella (C’MON). Zij zijn van mening dat sociale impact een prominentere plek verdient in de vastgoedsector. Deze prijs is bedoeld om projecten te belonen die een voortrekkersrol vervullen in sociale transities en de positieve effecten hiervan belichten. In een tijd van toenemende sociale ongelijkheid en eenzaamheid is het essentieel om de rol van de gebouwde omgeving hierin te benadrukken. De prijs zet projecten in de schijnwerpers die een belangrijke sociale impact hebben, met de ondersteuning van partner EarthY.

Over de Sociale Impact Prijs
De Sociale Impact Prijs is bedoeld om projecten te belonen die bijdragen aan sociale duurzaamheid, inclusiviteit en leiden tot meer verbinding en vertrouwen in de samenleving en de sector. In tegenstelling tot veel bestaande prijzen voor architectuur en stedenbouw, richt deze prijs zich niet alleen op de architectuur en duurzaamheid, maar juist ook op de sociale impact van dergelijke projecten. De focus ligt op projecten die inclusiviteit bevorderen, mensen op toegankelijke wijze verbinden, sociale rechtvaardigheid ter discussie stellen en eenzaamheid tegengaan. 

Daarnaast wordt er gekeken naar zowel het ontwerp en de uitvoering als het proces van totstandkoming van de projecten. Hierbij wordt gelet op hoe transparant, rechtvaardig en democratisch er met alle stakeholders wordt omgegaan.

Juryleden:
- Simone de Wit (Grant Thornton)
- Leonie van der Steen (Squarewise & Gideon)
- Siobhan Burger (Dura Vermeer)

 

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 15:00 06/11/2024 16:00 Europe/Amsterdam Uitreiking Sociale Impact Prijs @ Provada 2024 Arttenders en C’MON lanceren een nieuwe prijs voor sociale impact in de gebouwde omgeving. Deze prestigieuze prijs zal uitgereikt worden tijdens de Provada 2024, op dinsdag 11 juni om 15:00 uur bij de stand van EarthY Invest (stand 12-22A). PROVADA 2024, 12-22A