Grid Pattern

Digital Twin De Wieken: Twinning is winning!

Metropoolregio Utrecht, Regio Amersfoort
Dinsdag 13:00 - 13:45 12-23

Hoe we met ‘digital twinning’ de energietransitie van de gebouwde omgeving aanjagen.

Peter Hoogeveen (ZEnMo Simulations), Roger Ooms (Duurzaam netwerk Amersfoort) en Robin de Haan (senior projectmanager Verduurzamen Bedrijventerreinen, gemeente Amersfoort) nemen je mee in de wereld van digital twins aan de hand van hun eigen ervaringen.

We duiken dieper in de casus van bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef in Amersfoort. Hier werken bedrijven en overheden nauw samen aan een innovatieve ‘digital twin’ van het bedrijvenpark. Daardoor ontstaat een goed inzicht in de manier waarop de bedrijven op het park energie verbruiken, opwekken en verdelen. Met een open source en interactieve ‘digital twin’ bootsen we huidige energie-, warmte- en transportstromen op bedrijventerrein na en kunnen we veel transitiescenario’s zelf verkennen. Dit geeft zicht op de kansen voor energiehubs en oplossingen voor netcongestie. De tooling wordt mede ontwikkeld om flexibel in de regio in te kunnen zetten.

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 13:00 06/11/2024 13:45 Europe/Amsterdam Digital Twin De Wieken: Twinning is winning! Hoe we met ‘digital twinning’ de energietransitie van de gebouwde omgeving aanjagen. Peter Hoogeveen (ZEnMo Simulations), Roger Ooms (Duurzaam netwerk Amersfoort) en Robin de Haan (senior projectmanager Verduurzamen Bedrijventerreinen, gemeente Amersfoort) nemen je mee in de wereld van digital twins aan de hand van hun eigen ervaringen. PROVADA 2024, 12-23