Grid Pattern

1 jaar Woondeal. De Metropoolregio Utrecht bouwt door

Metropoolregio Utrecht
Woensdag 15:15 - 16:00 Arena

In het voorjaar 2023 zijn de regionale Woondeals getekend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Een jaar waarin de Metropoolregio Utrecht (MRU) bleef doorbouwen, hoewel het minder hard ging dan we wilden. Maar ook een jaar waarin heel veel bouwvergunningen werden afgegeven.

In dit debat kijken we met de ondertekenaars van de Woondeal terug én vooruit. Waar staan we nu? Waar heeft de Woondeal geholpen? Hoe houden we ook de komende jaren de vaart in de woningbouw? Wat is de kracht van de realisatietafel? En hoe lukt het om, ondanks de economische tegenwind, wél te blijven bouwen?

Na dit debat weet je meer over het oplossen van netcongestie, het versnellen van procedures, het verbeteren van de positie van corporaties, snel bouwen met flexwoningen én betere samenwerking tussen markt, overheid en corporaties.

In de Metropoolregio Utrecht zijn twee Woondeals gesloten. Namelijk de Woondeal Regio Amersfoort en de Woondeal U10. In dit debat richten we ons op de Woondeal U10.

sprekers

Judith de Jonge

Gemeentesecretaris Gemeente Vijfheerenlanden

Moderator

Eelco Eerenberg

Wethouder Ruimtelijke Ordening, Onderwijs en Volksgezondheid. Gemeente Utrecht

Dolf Smolenaers

Wethouder Ruimtelijke Ordening / Wonen gemeente De Bilt

Aafke van der Werf

Directeur Vastgoed Regio Midden Heijmans

Remco de Maaijer

Directeur Regioplatform Woningcorporaties Utrecht – RWU.

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 15:15 06/12/2024 16:00 Europe/Amsterdam 1 jaar Woondeal. De Metropoolregio Utrecht bouwt door In het voorjaar 2023 zijn de regionale Woondeals getekend. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder. Een jaar waarin de Metropoolregio Utrecht (MRU) bleef doorbouwen, hoewel het minder hard ging dan we wilden. Maar ook een jaar waarin heel veel bouwvergunningen werden afgegeven. PROVADA 2024, Arena