Grid Pattern

Woonwijk Rivierduinen, een natuurinclusief winnend project (Cobouw duurzaamheidsaward 2023)

NL Greenlabel
Dinsdag 13:00 - 13:30 10-35

Nico Wissing, founder van NL Greenlabel en eigenaar van Ontwerpstudio Nico Wissing, vertelt over het prestigieuze project 'Rivierduinen Silvolde' uit de Achterhoek. 
Rivierduinen Silvolde is gekozen tot meest duurzame project van het jaar 2023 en heeft de Cobouw Duurzaamheid Award gewonnen. De jury noemde het project een 'grensverleggend pareltje op het gebied van duurzaam bouwen'. “Dat er überhaupt verborgen duinen waren in het Oosten van Nederland was al een klein inzicht op zich en dat in Silvolde kosten noch moeite bespaard zijn om dat verloren landschap in ere te herstellen, verovert harten”, aldus de jury.

In dit project maakte een buizenfabriek plaats voor ecologie en geomorfologie. En hoe fraai is het dat 80 procent van die fabriek is hergebruikt. Hier wordt de natuur niet in huis gehaald of kunstmatig op het gebouw geplakt met een paar nestkasten. Hier is de woning te gast in de natuur die zo lang een onderschoven kindje was. Bodem en water sturend op de manier waarop het - misschien niet eens – bedoeld is. 

Kernwoorden in dit project zijn integraal, betaalbaar, aantrekkelijk, sociaal en moedig.

Rivierduinen voegt een nieuw element toe aan het toch al brede palet van duurzaam bouwen. Hier is bouwen en zelfs de mens ondergeschikt aan dier en fruitboom. Vele inspirerende foto's en video's visualiseren dit project en nemen de toehoorders mee naar de parel in de Achterhoek. 

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 13:00 06/11/2024 13:30 Europe/Amsterdam Woonwijk Rivierduinen, een natuurinclusief winnend project (Cobouw duurzaamheidsaward 2023) Nico Wissing, founder van NL Greenlabel en eigenaar van Ontwerpstudio Nico Wissing, vertelt over het prestigieuze project 'Rivierduinen Silvolde' uit de Achterhoek.  
Rivierduinen Silvolde is gekozen tot meest duurzame project van het jaar 2023 en heeft de Cobouw Duurzaamheid Award gewonnen.
PROVADA 2024, 10-35