Grid Pattern

Welk aandeel heeft hoogbouw in de woningbouwopgave? Met stichting Hoogbouw

Ministerie BZK
Dinsdag 16:00 - 17:00 12-67 Volkshuisvestingsplein

Met de groeiende vraag naar woningen moet het Rijk onder andere balans vinden op het snijvlak van ruimtelijke ordening, gemeentelijke belangen en de wensen van haar burgers. Met de Nota Ruimte 2024 neemt het Ministerie van BZK de regie over waar deze woningen moeten komen. De spanning over waar hoogbouw moet plaatsvinden en tot welke hoogte dit mag reiken, bevindt zich op hetzelfde snijvlak. Hoogbouw is een potentieel middel om aan de stijgende vraag naar woningen te voldoen en vormt daarmee onderdeel van de woningbouwopgave.
In welke mate wordt hoogbouw een steeds belangrijker aspect van de woningbouwopgave in Nederland? Aan de hand van een korte aftrap en een aantal stellingen door Erik Faber (voorzitter van de Stichting Hoogbouw) gaan Marja Appelman (ministerie van BZK), Paul Oremus (CBRE) en Jos Melchers (gemeente Rotterdam) hierover met elkaar in gesprek.

Aansluitend is er een borrel op het Volkshuisvestingsplein!

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 16:00 06/11/2024 17:00 Europe/Amsterdam Welk aandeel heeft hoogbouw in de woningbouwopgave? Met stichting Hoogbouw Met de groeiende vraag naar woningen moet het Rijk onder andere balans vinden op het snijvlak van ruimtelijke ordening, gemeentelijke belangen en de wensen van haar burgers. Met de Nota Ruimte 2024 neemt het Ministerie van BZK de regie over waar deze woningen moeten komen. PROVADA 2024, 12-67 Volkshuisvestingsplein