Grid Pattern

Scope 3: een handreiking voor vastgoed- en bouwbedrijven (Dutch Green Building Council)

Heijmans Vastgoed
Dinsdag 16:00 - 16:30 12-26

Sturen op CO2 wordt steeds belangrijker, ook voor vastgoed- en bouwbedrijven. Met Europese wetgeving en rapportageverplichtingen (zoals CSRD) is het van belang om inzicht te hebben in niet alleen je directe maar ook indirecte CO2-impact, ook wel scope 3 genoemd. Daarom heeft Dutch Green Building Council (DGBC) samen met een tiental koplopers uit de Nederlandse bouwsector de eerste stap gezet met het ontwikkelen van een handreiking. Met deze eenduidige interpretatie specifiek voor de Nederlandse bouwsector, is er een landelijke vertaalslag gemaakt om scope 3 inzichtelijk te maken.

Op de stand van Heijmans, één van de partijen betrokken bij het ontwikkelen van het document, vertelt DGBC over het belang van deze handreiking. Laetitia Nossek (DGBC) geeft een korte toelichting en er is de officiële overhandiging van de handreiking aan Thomas Wellink, senior-adviseur duurzaam & innovaties bouwen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 16:00 06/11/2024 16:30 Europe/Amsterdam Scope 3: een handreiking voor vastgoed- en bouwbedrijven (Dutch Green Building Council) Sturen op CO2 wordt steeds belangrijker, ook voor vastgoed- en bouwbedrijven. Met Europese wetgeving en rapportageverplichtingen (zoals CSRD) is het van belang om inzicht te hebben in niet alleen je directe maar ook indirecte CO2-impact, ook wel scope 3 genoemd. PROVADA 2024, 12-26