Grid Pattern

Publiek-Private Samenwerking: Lessen uit Eindhoven

Gemeente Eindhoven
Dinsdag 12:00 - 12:45 Arena

Het onderwerp van deze paneldiscussie is een nieuwe kijk op publiek-private samenwerkingen. Het WRR-rapport "Goede zaken. Naar een grotere maatschappelijke bijdrage van ondernemingen" belicht verschillende knelpunten. Hierin wordt duidelijk dat de kracht van ondernemingen niet altijd optimaal benut wordt door de overheid bij het oplossen van maatschappelijke problemen. Vanuit deze knelpunten komt het rapport ook met een drietal aanbevelingen.

We zullen praktijkervaringen bespreken van betrokken stakeholders bij de huidige woningbouwontwikkelingen in en rondom Eindhoven. Hier speelt ASML een actieve rol.

Het doel van de discussie is om deze publiek-private samenwerking grondig te onderzoeken. We kijken waar deze samenwerking goed verloopt maar ook waar er lering uit kan worden getrokken, hoe deze aansluit bij de aanbevelingen uit het WRR-rapport en wat andere partijen in het hele land hiervan kunnen leren. Het panel bestaat uit Miriam Dragstra (speciale adviseur bij de BOM) Marc Cootjans (directeur Rabobank), Erik Leijten (regiodirecteur BPD) en Carlo Schreuder (directeur Ruimtelijke en Economische opgaven Eindhoven).

Lennert Middelkoop en Renee van der Zwan van Deloitte leiden u door deze boeiende discussie.

Locatie

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/11/2024 12:00 06/11/2024 12:45 Europe/Amsterdam Publiek-Private Samenwerking: Lessen uit Eindhoven Het onderwerp van deze paneldiscussie is een nieuwe kijk op publiek-private samenwerkingen. Het WRR-rapport "Goede zaken. Naar een grotere maatschappelijke bijdrage van ondernemingen" belicht verschillende knelpunten. Hierin wordt duidelijk dat de kracht van ondernemingen niet altijd optimaal benut wordt door de overheid bij het oplossen van maatschappelijke problemen. PROVADA 2024, Arena