Programma

Slotsessie leiderschapstafels: Green Leader Award 2019
 

Datum & tijd
Donderdag | 15:00 - 16:00
Locatie
Forum 2
Moderator
Tom van 't Hek 
Organisatie
PROVADA i.s.m. DGBC en PropertyNL
Themabijeenkomst
+ Agenda 2019-06-06 15:00:00 2019-06-06 16:00:00 Europe/Amsterdam Slotsessie leiderschapstafels: Green Leader Award 2019 DGBC (Dutch Green Building Council), PROVADA en PropertyNL organiseren in 2019 voor de vierde maal de Green Leader Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die een fundamentele bijdrage (willen) leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. De beoordelingscriteria worden dit jaar bepaald aan zogenaamde leiderschapstafels op de PROVADA. De tafels worden op 4 en 6 juni voorgezeten door de themapartners van DGBC. Deze partners zijn participanten van DGBC die zelf leiderschap nemen in de transitie. Op 6 juni organiseert DGBC in samenwerking met PROVADA en PropertyNL om 15.00 uur een slotsessie rond de uitkomsten van die leiderschapstafels.  In deze slotbijeenkomst op de PROVADA gaan de themapartners met elkaar in gesprek over de belangrijkste uitkomsten van de tafels. Klik hier voor meer informatie over de Green Leader Award 2019. Daarnaast komen een aantal juryleden van de Award aan het woord over hoe ze de conslusies mee gaan nemen in hun nominaties.  Onderwerpen Tijdens het panelgesprek zullen we o.a. inzoomen op: Wat is er nodig om in versnelling te komen? Van de overheid, van gemeentes, van organisaties in de keten, van concullega’s, van de politiek? Hoe kunnen we vanuit het bedrijfsleven de circulaire economie verder brengen Hoe betrek je huurders, gebruikers bij de verduurzaming? Hoe ziet de energietransitie eruit als we deze circulair willen uitvoeren? Kiezen we dan voor andere energiesystemen, hebben we andere materialen nodig? Met medewerking van: Panelleden Philip Blaauw, directeur en oprichter, INNAX Group Roderick Glerum, Directeur zakelijke markt NUON Vattenfall Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM Bas Jochems, director Dutch Office & Hotel Investments, Bouwinvest Real Estate Investors Hellen van der Plas, CEO Signify Benelux  Hein Wegdam, directeur duurzaamheid ING Real Estate Finance​​​​​​​ Jury Green Leader Award 2019 Anke van Hal (Nyenrode)  Andy van den Dobbelsteen (TU Delft)  Anneke de Vries (Albert Heijn, winnaar Green Leader Award 2018) Annemarie van Doorn (DGBC)  Piet EichHolz (University Maasstricht) Rob van Hattum (NEMO/VPRO) Wabe van Enk (PropertyNL) PROVADA - Forum 2 PROVADA i.s.m. DGBC en PropertyNL info@provada.nl

DGBC (Dutch Green Building Council), PROVADA en PropertyNL organiseren in 2019 voor de vierde maal de Green Leader Award. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan (grote) leiders in de bouw- en vastgoedsector (of daaraan gerelateerd) die een fundamentele bijdrage (willen) leveren aan de klimaatdoelstellingen van Parijs. De beoordelingscriteria worden dit jaar bepaald aan zogenaamde leiderschapstafels op de PROVADA. De tafels worden op 4 en 6 juni voorgezeten door de themapartners van DGBC. Deze partners zijn participanten van DGBC die zelf leiderschap nemen in de transitie.

Op 6 juni organiseert DGBC in samenwerking met PROVADA en PropertyNL om 15.00 uur een slotsessie rond de uitkomsten van die leiderschapstafels. 

In deze slotbijeenkomst op de PROVADA gaan de themapartners met elkaar in gesprek over de belangrijkste uitkomsten van de tafels. Klik hier voor meer informatie over de Green Leader Award 2019.

Daarnaast komen een aantal juryleden van de Award aan het woord over hoe ze de conslusies mee gaan nemen in hun nominaties. 

Onderwerpen

Tijdens het panelgesprek zullen we o.a. inzoomen op:

 • Wat is er nodig om in versnelling te komen? Van de overheid, van gemeentes, van organisaties in de keten, van concullega’s, van de politiek?
 • Hoe kunnen we vanuit het bedrijfsleven de circulaire economie verder brengen
 • Hoe betrek je huurders, gebruikers bij de verduurzaming?
 • Hoe ziet de energietransitie eruit als we deze circulair willen uitvoeren? Kiezen we dan voor andere energiesystemen, hebben we andere materialen nodig?

Met medewerking van:

Panelleden

 • Philip Blaauw, directeur en oprichter, INNAX Group
 • Roderick Glerum, Directeur zakelijke markt NUON Vattenfall
 • Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM
 • Bas Jochems, director Dutch Office & Hotel Investments, Bouwinvest Real Estate Investors
 • Hellen van der Plas, CEO Signify Benelux 
 • Hein Wegdam, directeur duurzaamheid ING Real Estate Finance​​​​​​​

Jury Green Leader Award 2019

 • Anke van Hal (Nyenrode) 
 • Andy van den Dobbelsteen (TU Delft) 
 • Anneke de Vries (Albert Heijn, winnaar Green Leader Award 2018)
 • Annemarie van Doorn (DGBC) 
 • Piet EichHolz (University Maasstricht)
 • Rob van Hattum (NEMO/VPRO)
 • Wabe van Enk (PropertyNL)
- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -