Programma

Ruimte voor duurzame mobiliteit
  • Ontwikkelen
  • Duurzaamheid/Circulariteit
  • Smart Mobility
 

Datum & tijd
Dinsdag | 14:15 - 15:15
Locatie
Business Forum
Moderator
Arnoud Leerling 
Organisatie
PROVADA B.V. i.s.m. Sweco en Arcadis Nederland BV
Themabijeenkomst
+ Agenda 2020-06-16 14:15:00 2020-06-16 15:15:00 Europe/Amsterdam Ruimte voor duurzame mobiliteit De metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft op alle fronten te maken met groei: bewoners, bedrijven, werknemers en bezoekers. Het is nu al een hele klus om de MRA leefbaar, bereikbaar en duurzaam te houden. Met de huidige verwachte groei wordt de uitdaging groter, zeker als je de opgaves op het gebied van de energietransitie meerekent. Hoe zorgen we ervoor dat in de realisatie van projecten, vanaf het begin de mobiliteitsverwachtingen worden meegenomen? Dat is een wezenlijke vraag voor veel partijen die een rol spelen in de ontwikkeling van de stad en de omliggende regio. Vraag is: hoe speelt Amsterdam in op de uitdagingen en welke oplossingen helpen de knelpunten op te lossen.  Programmamanager Smart Mobility van de Vervoerregio Amsterdam, Julie van Heteren, zal dit in 10 minuten presenteren in de presentatie: Smart Mobility in de Metropoolregio: hoe draagt dit bij aan opgaven rondom ruimte en mobiliteit?. Vervolgens dragen experts oplossingen aan, die naar hun verwachting een forse verandering teweegbrengen in de mobiliteit van de stad.  Arnoud Neidig van Arcadis gaat in op autonoom vervoer. Wat verwacht hij ervan en wanneer zal het zijn effecten hebben voor het vervoer in en rond de stad? Danielle de Bruin van Sweco vertelt wat de omslag naar elektrisch vervoer verlangt van de infrastructuur in de stad. Parkeergarages die gaan fungeren als grote oplaadstations.  Ron Frazer van VolkerWessels legt uit wat de voordelen zijn van een BouwHub, een slimme organisatie van projecten die in het centrum van een stad worden uitgevoerd, maar vanuit de ring worden bevoorraad. Kortom, een interessante sessie met ruimte voor het publiek om mee te doen, te reageren en ideeën aan te dragen.  PROVADA - Business Forum PROVADA B.V. i.s.m. Sweco en Arcadis Nederland BV info@provada.nl

De metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft op alle fronten te maken met groei: bewoners, bedrijven, werknemers en bezoekers. Het is nu al een hele klus om de MRA leefbaar, bereikbaar en duurzaam te houden. Met de huidige verwachte groei wordt de uitdaging groter, zeker als je de opgaves op het gebied van de energietransitie meerekent. Hoe zorgen we ervoor dat in de realisatie van projecten, vanaf het begin de mobiliteitsverwachtingen worden meegenomen? Dat is een wezenlijke vraag voor veel partijen die een rol spelen in de ontwikkeling van de stad en de omliggende regio.

Vraag is: hoe speelt Amsterdam in op de uitdagingen en welke oplossingen helpen de knelpunten op te lossen. 

Programmamanager Smart Mobility van de Vervoerregio Amsterdam, Julie van Heteren, zal dit in 10 minuten presenteren in de presentatie: Smart Mobility in de Metropoolregio: hoe draagt dit bij aan opgaven rondom ruimte en mobiliteit?. Vervolgens dragen experts oplossingen aan, die naar hun verwachting een forse verandering teweegbrengen in de mobiliteit van de stad. 

Arnoud Neidig van Arcadis gaat in op autonoom vervoer. Wat verwacht hij ervan en wanneer zal het zijn effecten hebben voor het vervoer in en rond de stad?

Danielle de Bruin van Sweco vertelt wat de omslag naar elektrisch vervoer verlangt van de infrastructuur in de stad. Parkeergarages die gaan fungeren als grote oplaadstations. 

Ron Frazer van VolkerWessels legt uit wat de voordelen zijn van een BouwHub, een slimme organisatie van projecten die in het centrum van een stad worden uitgevoerd, maar vanuit de ring worden bevoorraad.

Kortom, een interessante sessie met ruimte voor het publiek om mee te doen, te reageren en ideeën aan te dragen. 

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -