Programma

PROVADA Financieringsdebat 2019: financiering van de verduurzaming
  • Residential
  • Duurzaamheid/Circulariteit
  • Financiering
 

Datum & tijd
Donderdag | 13:00 - 13:45
Locatie
Business Forum
Moderator
Jimmy Kools - Fakton 
Organisatie
PROVADA i.s.m. Fakton en RICS
Themabijeenkomst
+ Agenda 2019-06-06 13:00:00 2019-06-06 13:45:00 Europe/Amsterdam PROVADA Financieringsdebat 2019: financiering van de verduurzaming We staan aan de vooravond van een grote verbouwing. Een transformatie van onze ruim 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, tot goed geïsoleerde woningen en gebouwen, die we met duurzame warmte verwarmen en waarin we schone elektriciteit gebruiken of zelfs zelf opwekken.” Van die ruim 7 miljoen, eigenlijk bijna 8 miljoen, huizen zijn er 4,5 miljoen in particulier eigendom. Hoewel de opgave en de kosten van de transformatie per woning verschillen, is de financieringsopgave uitzonderlijk groot. Hoe gaan de particulieren dit financieren? Werken banken mee aan deze financiering of is gebouwgebonden financiering via erfpacht de oplossing? Tijdens het financieringsdebat gaan we in gesprek met financiers en de overheid om de beschikbare oplossingen te bespreken. PROVADA - Business Forum PROVADA i.s.m. Fakton en RICS info@provada.nl

We staan aan de vooravond van een grote verbouwing. Een transformatie van onze ruim 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen, veelal matig geïsoleerd en vrijwel allemaal verwarmd door aardgas, tot goed geïsoleerde woningen en gebouwen, die we met duurzame warmte verwarmen en waarin we schone elektriciteit gebruiken of zelfs zelf opwekken.”

Van die ruim 7 miljoen, eigenlijk bijna 8 miljoen, huizen zijn er 4,5 miljoen in particulier eigendom. Hoewel de opgave en de kosten van de transformatie per woning verschillen, is de financieringsopgave uitzonderlijk groot.

Hoe gaan de particulieren dit financieren? Werken banken mee aan deze financiering of is gebouwgebonden financiering via erfpacht de oplossing?

Tijdens het financieringsdebat gaan we in gesprek met financiers en de overheid om de beschikbare oplossingen te bespreken.

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -