Programma

Ontwikkelen in Almere, maar dan anders
  • Ontwikkelen
  • Duurzaamheid/Circulariteit
  • Energietransitie
 

Datum & tijd
Donderdag | 12:30 - 13:30
Locatie
Stand 10-25
Moderator
 
Organisatie
Het Woningbouwatelier en het Rijksvastgoedbedrijf
+ Agenda 2019-06-06 12:30:00 2019-06-06 13:30:00 Europe/Amsterdam Ontwikkelen in Almere, maar dan anders Almere is DE stad groei en vernieuwend wonen en hét ‘living lab’ waar vernieuwende woonconcepten worden gerealiseerd. Momenteel wordt in meerdere projecten geëxperimenteerd met digitalisering van het bouwproces. Wat biedt digitalisering als innovatie in het bouwproces? Welke voordelen biedt het? En tegen welke uitdagingen loop je aan in het bouwproces en bij de realisatie? Ivar Diekerhof en Gerben van Dijk, beide projectleiders bij het Woningbouwatelier, presenteren de rol van Bouwexpo’s in Almere en gaan in op digitalisering als innovatie in ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. Zij presenteren twee voorbeelden: WikiHouse (digitale zelfbouw) en Kantoortransformatie (Living in Office) In deze workshop (incl. lunch) gaan zij in gesprek over de kansen en uitdagingen die digitalisering biedt in het ontwerp- en bouwproces.  PROVADA - Stand 10-25 Het Woningbouwatelier en het Rijksvastgoedbedrijf info@provada.nl

Almere is DE stad groei en vernieuwend wonen en hét ‘living lab’ waar vernieuwende woonconcepten worden gerealiseerd. Momenteel wordt in meerdere projecten geëxperimenteerd met digitalisering van het bouwproces.

Wat biedt digitalisering als innovatie in het bouwproces? Welke voordelen biedt het? En tegen welke uitdagingen loop je aan in het bouwproces en bij de realisatie?

Ivar Diekerhof en Gerben van Dijk, beide projectleiders bij het Woningbouwatelier, presenteren de rol van Bouwexpo’s in Almere en gaan in op digitalisering als innovatie in ontwikkelen, ontwerpen en bouwen. Zij presenteren twee voorbeelden:

  • WikiHouse (digitale zelfbouw) en
  • Kantoortransformatie (Living in Office)

In deze workshop (incl. lunch) gaan zij in gesprek over de kansen en uitdagingen die digitalisering biedt in het ontwerp- en bouwproces. 

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -