Programma

Noodknop vrije huursegment
 

Datum & tijd
Woensdag | 11:15 - 12:15
Locatie
Forum 1
Moderator
Frank van Blokland 
Organisatie
IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland )
Themabijeenkomst
+ Agenda 2020-06-17 11:15:00 2020-06-17 12:15:00 Europe/Amsterdam Noodknop vrije huursegment “Een noodknop voor het vrije huursegment jaagt professionele lange termijn investeerders van de Nederlandse woningmarkt”.  De Nederlandse (huur)woningmarkt zit op slot. Er wordt in zowel het politieke domein als door maatschappelijke (branche) organisaties naarstig gezocht naar oplossingen. Omdat er in de huidige discussie voornamelijk wordt ingezoomd op mogelijke deeloplossingen en daarbij de “big picture” onvoldoende in ogenschouw wordt genomen, komen we steeds dichter bij een impasse. De gevoelde politieke druk om tóch te handelen, leidt ertoe dat er nu noodmaatregelen worden opgeworpen die desastreuze gevolgen hebben voor de toekomst van de woningmarkt. Op uitnodiging van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland (IVBN) praat een relevant en zeer betrokken gezelschap over de risico’s van een wettelijke regulering van het vrije huursegment: de “noodknop”. Tegelijkertijd bieden zij een overzicht van oplossingen die wél bijdragen aan het tot stand brengen van een toekomstbestendige woningmarkt. PROVADA - Forum 1 IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland ) info@provada.nl

“Een noodknop voor het vrije huursegment jaagt professionele lange termijn investeerders van de Nederlandse woningmarkt”. 

De Nederlandse (huur)woningmarkt zit op slot. Er wordt in zowel het politieke domein als door maatschappelijke (branche) organisaties naarstig gezocht naar oplossingen. Omdat er in de huidige discussie voornamelijk wordt ingezoomd op mogelijke deeloplossingen en daarbij de “big picture” onvoldoende in ogenschouw wordt genomen, komen we steeds dichter bij een impasse. De gevoelde politieke druk om tóch te handelen, leidt ertoe dat er nu noodmaatregelen worden opgeworpen die desastreuze gevolgen hebben voor de toekomst van de woningmarkt.

Op uitnodiging van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed in Nederland (IVBN) praat een relevant en zeer betrokken gezelschap over de risico’s van een wettelijke regulering van het vrije huursegment: de “noodknop”. Tegelijkertijd bieden zij een overzicht van oplossingen die wél bijdragen aan het tot stand brengen van een toekomstbestendige woningmarkt.

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -