Programma

‘Klimaatbestendig’ scoort! Wat kunt u leren van koplopers?
  • Commercieel Vastgoed
  • Ontwikkelen
 

Datum & tijd
Donderdag | 13:30 - 14:15
Locatie
Forum 1
Moderator
 
Organisatie
PROVADA B.V. i.s.m. Arcadis Nederland BV
Themabijeenkomst
+ Agenda 2020-06-18 13:30:00 2020-06-18 14:15:00 Europe/Amsterdam ‘Klimaatbestendig’ scoort! Wat kunt u leren van koplopers? Extreem weer wordt steeds meer normaal. De zomer van 2018 kenmerkte zich door een record aantal droge en tropische dagen. Dat noodweer steeds vaker gepaard gaat met piekbuien was eerder al bekend. De risico’s voor mens en omgeving verschillen per gebied en worden steeds manifester. Naast wateroverlast of zelfs overstromingen, ontstaan gezondheidsrisico’s voor kwetsbare ouderen door hitte. Lage grondwaterstanden in droge perioden veroorzaken schade door paalrot en verzakking van gebouwen en infrastructuur. Droogte tast het groen en de openbare ruimte aan. Hitte is funest voor het wooncomfort in stedelijke gebieden. En als lage waterstanden de scheepvaart hinderen, ontstaan er problemen bij de levering van (bouw)materialen. En er zijn veel meer voorbeelden. Eindgebruikers van vastgoed en bewoners van kwetsbare gebieden kijken verwachtingsvol naar onze sector. En steeds meer overheden stellen klimaatadaptatie-eisen in hun aanbestedingsbeleid. Vastgoed- en gebiedsontwikkelingen die aantoonbaar klimaatbestendig zijn scoren beter bij aanbestedingen. Ook zijn beleidsmakers, ontwikkelaars en bouwers zich meer bewust van de maatschappelijke en economische waarde van groen en water. Dat alles motiveert partijen om niet af te wachten, maar concrete stappen te zetten naar meer klimaatbestendigheid.   In deze praktijkgerichte bijeenkomst, vertellen beleidmakers en ondernemende koplopers wat hen drijft, welke aanpak ze kiezen, waar ze tegenaan lopen, wat goed werkt en wat juist niet. Benut deze kans om te leren van hun (inter)nationale ervaringen. PROVADA - Forum 1 PROVADA B.V. i.s.m. Arcadis Nederland BV info@provada.nl

Extreem weer wordt steeds meer normaal. De zomer van 2018 kenmerkte zich door een record aantal droge en tropische dagen. Dat noodweer steeds vaker gepaard gaat met piekbuien was eerder al bekend.
De risico’s voor mens en omgeving verschillen per gebied en worden steeds manifester. Naast wateroverlast of zelfs overstromingen, ontstaan gezondheidsrisico’s voor kwetsbare ouderen door hitte. Lage grondwaterstanden in droge perioden veroorzaken schade door paalrot en verzakking van gebouwen en infrastructuur. Droogte tast het groen en de openbare ruimte aan. Hitte is funest voor het wooncomfort in stedelijke gebieden. En als lage waterstanden de scheepvaart hinderen, ontstaan er problemen bij de levering van (bouw)materialen. En er zijn veel meer voorbeelden.

Eindgebruikers van vastgoed en bewoners van kwetsbare gebieden kijken verwachtingsvol naar onze sector. En steeds meer overheden stellen klimaatadaptatie-eisen in hun aanbestedingsbeleid. Vastgoed- en gebiedsontwikkelingen die aantoonbaar klimaatbestendig zijn scoren beter bij aanbestedingen. Ook zijn beleidsmakers, ontwikkelaars en bouwers zich meer bewust van de maatschappelijke en economische waarde van groen en water. Dat alles motiveert partijen om niet af te wachten, maar concrete stappen te zetten naar meer klimaatbestendigheid.  

In deze praktijkgerichte bijeenkomst, vertellen beleidmakers en ondernemende koplopers wat hen drijft, welke aanpak ze kiezen, waar ze tegenaan lopen, wat goed werkt en wat juist niet. Benut deze kans om te leren van hun (inter)nationale ervaringen.

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -