Programma

(Her)ontwikkeling van lokaal zorgvastgoed: financiële en maatschappelijke opbrengst
  • Transformatie / Leegstand
  • Zorg & Seniorenhuisvesting
  • Financiering
 

Datum & tijd
Woensdag | 15:00 - 16:00
Locatie
Forum 2
Moderator
Erwin Drenth 
Organisatie
PROVADA B.V. i.s.m. Bouwinvest en Stijlvol Ouder
Themabijeenkomst
+ Agenda 2019-06-05 15:00:00 2019-06-05 16:00:00 Europe/Amsterdam (Her)ontwikkeling van lokaal zorgvastgoed: financiële en maatschappelijke opbrengst In een paneldiscussie voorgezeten door Erwin Drenth van Bouwinvest spreekt hij over de kansen die zorgvastgoed kan bieden met onderstaande deelnemers die veel ervaring hebben met het vinden, transformeren, ontwikkelen én exploiteren van zorgvastgoed. Zo zijn er alleen al ruim 2300 zorggebouwen in Nederland die ouder zijn dan 25 jaar. Locaties met een maatschappelijke bestemming die vaak verouderd zijn en bij uitstek geschikt voor huisvesting van senioren en mensen met een zorgvraag. Soms leeft het idee dat het (her)ontwikkelen van zorgvastgoed minder oplevert dan bijvoorbeeld woningen. Of dat het ingewikkelder is. Uiteraard moet je wel weten wat je doet, maar door samen te werken en ervaringen te delen met de juiste partijen is dit geen probleem. Een aantal voordelen op een rij: - Zorgvastgoed heeft een vergelijkbare opbrengst als woningen - Snelheid: een bestemmingswijziging is meestal geen vereiste. In de Bouwinvest zorgvastgoedportefeuille heeft circa 60% een maatschappelijke bestemming. - Zorghuisvesting draagt bij aan de lokale zorginfrastructuur, belangrijk voor de lokale gemeenschap: maatschappelijk rendement - De ontwikkeling van zorghuisvesting brengt de doorstroming op gang vanuit eengezinswoningen   Bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met:​ PROVADA - Forum 2 PROVADA B.V. i.s.m. Bouwinvest en Stijlvol Ouder info@provada.nl

In een paneldiscussie voorgezeten door Erwin Drenth van Bouwinvest spreekt hij over de kansen die zorgvastgoed kan bieden met onderstaande deelnemers die veel ervaring hebben met het vinden, transformeren, ontwikkelen én exploiteren van zorgvastgoed.

Zo zijn er alleen al ruim 2300 zorggebouwen in Nederland die ouder zijn dan 25 jaar. Locaties met een maatschappelijke bestemming die vaak verouderd zijn en bij uitstek geschikt voor huisvesting van senioren en mensen met een zorgvraag.

Soms leeft het idee dat het (her)ontwikkelen van zorgvastgoed minder oplevert dan bijvoorbeeld woningen. Of dat het ingewikkelder is. Uiteraard moet je wel weten wat je doet, maar door samen te werken en ervaringen te delen met de juiste partijen is dit geen probleem.

Een aantal voordelen op een rij:

- Zorgvastgoed heeft een vergelijkbare opbrengst als woningen

- Snelheid: een bestemmingswijziging is meestal geen vereiste. In de Bouwinvest zorgvastgoedportefeuille heeft circa 60% een maatschappelijke bestemming.

- Zorghuisvesting draagt bij aan de lokale zorginfrastructuur, belangrijk voor de lokale gemeenschap: maatschappelijk rendement

- De ontwikkeling van zorghuisvesting brengt de doorstroming op gang vanuit eengezinswoningen
 

Bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met:

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -