Programma

Betaalbaarheid in de woningmarkt
  • Residential
  • Ontwikkelen
  • Corporaties
 

Datum & tijd
Dinsdag | 12:00 - 12:45
Locatie
Arena
Moderator
Tom van 't Hek 
Organisatie
PROVADA i.s.m. Cushman & Wakefield, Syntrus Achmea REF, Tiwos en gemeente Amsterdam
Themabijeenkomst
+ Agenda 2020-06-16 12:00:00 2020-06-16 12:45:00 Europe/Amsterdam Betaalbaarheid in de woningmarkt De woningmarkt vraagt om stimulering, niet om regulering De huurwoningmarkt zit volledig op slot als gevolg van de enorme krapte in huurwoningen voor mensen met een modaal of hoger inkomen. Hierdoor is er voor veel mensen - vooral ook voor mensen in onmisbare beroepen -  in onze steden nauwelijks geschikt woningaanbod. Dit heeft de discussie over verdere regulering opgelaaid terwijl de woningmarkt, juist in het middensegment, schreeuwt om stimulering in plaats van regulering.   In deze bijeenkomst wordt op basis van een aantal scenario's (in de huur- en koopwoningmarkt) geschetst wat de effecten zijn van regulering en subsidiëring en wordt het debat gevoerd over wat er echt nodig is om voor alle inkomensgroepen de woningmarkt van het slot te halen. PROVADA - Arena PROVADA i.s.m. Cushman & Wakefield, Syntrus Achmea REF, Tiwos en gemeente Amsterdam info@provada.nl

De woningmarkt vraagt om stimulering, niet om regulering

De huurwoningmarkt zit volledig op slot als gevolg van de enorme krapte in huurwoningen voor mensen met een modaal of hoger inkomen. Hierdoor is er voor veel mensen - vooral ook voor mensen in onmisbare beroepen -  in onze steden nauwelijks geschikt woningaanbod. Dit heeft de discussie over verdere regulering opgelaaid terwijl de woningmarkt, juist in het middensegment, schreeuwt om stimulering in plaats van regulering.  

In deze bijeenkomst wordt op basis van een aantal scenario's (in de huur- en koopwoningmarkt) geschetst wat de effecten zijn van regulering en subsidiëring en wordt het debat gevoerd over wat er echt nodig is om voor alle inkomensgroepen de woningmarkt van het slot te halen.

- Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud van wijzigingen -