» Home » Standhouders » On-line profiel » Gemeente Rotterdam
bedrijfsprofiel

Gemeente Rotterdam


Gemeente Rotterdam

Rotterdam is aantrekkelijk voor steeds meer bedrijven. De Rotterdamse economie verbreedt zich steeds met een groei van ICT bedrijven, detailhandel, horeca en innovatieve bedrijven. In Rotterdam steeg het aantal bedrijfsvestigingen tussen 2012 en 2017 met ruim 20%. De verbreding en groei van de economie biedt volop kansen voor de vastgoedsector. De vraag naar woningen neemt toe. Ook zijn nieuwe kantoorconcepten in trek. Laat je vast inspireren. Zien we u dan straks op onze stand?

Onderscheidend in detailhandel

In Rotterdam doen we waar we goed in zijn. Met lef en durf, volle kracht vooruit. We gaan voor mogelijk maken. We ondersteunen ondernemers met programma’s zoals Anders Geregeld. Met dit programma versoepelen tijdelijk de regels in aangewezen winkelgebieden. Ook experimenteren we met flexibiliteit in winkeltijden. Hierdoor is en blijft Rotterdam aantrekkelijke stad voor detailhandel en gerelateerde bedrijven.

Kansen voor locaties voor start-ups en scale-ups

Maar ook voor andere ondernemers werkt Rotterdam aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat. Innovatieve en creatieve start-ups en scale-ups doen het goed in Rotterdam. Ze profiteren van aantrekkelijke, gevarieerde aanbod aan vestigingslocaties. Zoals de stationslocatie Groothandelsgebouw (met daarin CIC), Innovation Dock op RDM en 42 workspace in de omgeving van de bruisende Witte de Withstraat. Ook Merwe-Vierhavens, onderdeel van het Makers District, trekt steeds meer pioniers en koplopers. De rauwe industriële omgeving trekt en Rotterdam Science Tower zit inmiddels vol veelbelovende bedrijven.

Woningen bouwen

In Rotterdam timmeren we hard aan nieuwe woningen. Op Zuid, met projecten als Huis op Zuid, Stadionpark/Feijenoord City en De Groene Kaap op Katendrecht. In het maritiem district verrijzen o.a. de Terraced Tower, Up:town en The Muse. Andere in het oog springende projecten zijn Cooltower, Little-C en de Zalmhaventoren. We hebben een grote ambitie. Maar er is nog meer werk aan de winkel. De gemeente wil tot 2040 50.000 woningen bouwen.

Tijdens de Provada gaan onze professionals graag met u in gesprek over de investeringskansen en –mogelijkheden. Zien we u in hal 12 op stand 6?

Rotterdam Make it Happen.

 

U kunt ons vinden in Hal 12 Stand 06

Gemeente Rotterdam
Wilhelminakade 179
3072 AP Rotterdam
Email »
Website »

Take a Seat

Ons team