Zwembad wint StiB award

De befaamde StiB Award voor ‘gebiedsontwikkelingen die bijdragen aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van de stad’ gaat dit jaar naar Rotterdam: Zwembad Hart van Zuid (Ballast-Nedam, Heijmans en de gemeente Rotterdam) is een transformatieproject aan de Gooilandsingel, waar Zwemcentrum Rotterdam, een stadswinkel, fitness, Albion store en horecagelegenheden zich thuis voelen.

Het zwembad is de aanjager van een gebiedsontwikkeling in het fysieke én sociale domein. Programmatisch is het zwembad een belangrijke schakel tussen de wijk en winkelcentrum Zuidplein. Bovendien is het een knap staaltje architectuur. De voorkant van het voormalige deelgemeentekantoor is overeind gebleven en de achterkant is binnen de contouren nieuw aangebouwd.

Juryvoorzitter Claudia Zuiderwijk (Kamer van Koophandel) vertelde over een heftige discussie binnen de jury. De ontwikkelaars hebben zich verantwoordelijk gesteld voor de exploitatie van het complex. De een vindt dat bemoedigenswaardig, de ander oneigenlijk. Het publiek, dat ook een stem had, schaarde zich massaal achter het zwembad. De overige genomineerden: Koningshof in Gouda, De Barones in Breda en Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen.

Gepubliceerd
07-06-2018

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts