Take a seat (en word wijzer)

Het is een nieuw concept: Beursbezoekers werden vooraf uitgenodigd plaats te nemen aan een gesprekstafel op PROVADA FUTURE. Ze wisten niet wie nog meer zouden aanschuiven, maar wel dat zij ook innovator, expert of startup zijn met dezelfde interesse. Het resultaat op de eerste dag? Veel energie, mooie ontmoetingen èn: “dingen komen samen”.

Met dat laatste bedoelt programma-manager Frederique Lengers dat start-ups, grown-ups en nieuwe ‘branchevreemde’ partijen als Philips en BMW met elkaar in gesprek raken. “Je ziet hier dat mensen beginnen te beseffen dat ze elkaar kunnen versterken, dat hun werelden elkaar raken. En dus dat ze samen geld kunnen verdienen aan innovatie.”

Een mooi voorbeeld is het concept ‘urban mining’ van New Horizon, partner in PROVADA FUTURE. “Sloop wordt nog veelal gezien als een immense kostenpost, maar als je er slim mee omgaat, kun je er zelfs geld mee verdienen. Dan moet je wel circulair ontwerpen. Zo dagen bouwers en ingenieurs elkaar uit. En geven gebruikers als ABN Amro de kans door een hoog ambitieniveau voor hun vastgoed neer te leggen. 

Gepubliceerd
30-05-2017

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen