Patrizia: Een goede exit vereist een goede duurzaamheidskwalificatie

Patrizia is een hybride onderneming. Beursgenoteerd, maar ook al dertig jaar grotendeels in handen van dezelfde familie. We kennen de tucht van de beurs, maar ook de karakteristieken van een familiebedrijf. De jaarcijfers zijn belangrijk, maar wel in dienst van een langetermijndoel. En dat verschilt per markt en per land. Dus hebben we een hybride structuur, om de juiste investeringsbeslissingen te nemen. Ook met onze Nederlandse organisatie werken we zeer lokaal. En dat laten we graag zien op PROVADA.”

Op de beurs ziet Helfrich zichzelf niet als een Duitse partij. “Dat verschil wordt steeds diffuser, nu bedrijven meer en meer pan-Europees verknoopt raken. Wij zijn van oorsprong Duits, maar ons team van inmiddels 25 mensen is Nederlands en richt zich op Nederland. En dús op PROVADA: Daar ontmoeten we ons netwerk, daar tonen we onze identiteit. Enerzijds door onze producten en productstrategieën te presenteren, anderzijds door deel te nemen aan fora en dergelijke. Ons lidmaatschap van de IVBN, als eerste “buitenlandse” partij, spreekt ook boekdelen.”

PROVADA’s jaarthema spreekt Helfrich bijzonder aan. “Als vastgoedbranche dragen we een grote verantwoordelijkheid. De gebouwde wereld heeft immers een enorme impact op de maatschappij. Impact op energiebronnen bijvoorbeeld. Maar met innovatie kunnen we die impact ook positief maken. Daarom ligt vooral verduurzaming ons nauw aan het hart. Sinds kort wordt het zelfs structureel op groepsniveau geadresseerd. In die zin is het mooi dat duurzaamheid prima kan worden gekwantificeerd. We nemen het mee in alle business cases. Niet alleen om goed te doen, maar ook omdat het vastgoed anders geen courante toekomst heeft. Een goede exit vereist een goede duurzaamheidskwalificatie.”

Gepubliceerd
30-10-2017

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts