Minister Ollongren jaagt woningproductie aan

Een werkelijk uitpuilend Forum op PROVADA hoorde minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) woensdag al vroeg de vastgoedbranche aanjagen. Ze had er zin in, zogezegd: Liefst nog dit jaar moet een fonds voor binnenstedelijke transformaties naar woningen in werking treden. Ze zegde zelf 38 miljoen euro toe en verwachtte substantiële bijdragen van de markt en lagere overheden. “Er is geld, maar het zoekt nog grond.”

Na eerdere golven van stadsvernieuwing en dwingende woningopgaven, staan we nu voor de enorme uitdaging jaarlijks 75 duizend duurzame, toekomstbestendige woningen te bouwen. PROVADA, zo zei Ollongren, is een ideale plek om die boodschap uit te dragen. Immers: iedereen die we nodig hebben, is hier nu.

“We hebben een dip gehad en een achterstand opgelopen. Mensen hebben ander werk gezocht. Maar nu kunnen we weer vol aan de bak.” Wat betekent de overheid hierin: knellende regels oplossen met een rondreizend expertteam, complexe projecten voorfinancieren en op middellange termijn: plancapaciteit vergroten. Van zacht naar hard. “Ik weet dat het kan, ik proef de ambitie hier, maar ben nog niet tevreden over de huidige woningproductie.”

Gepubliceerd
06-06-2018

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts