Grid Pattern

"Vinden en gevonden worden" - Interview met Peter Schreuter

31 Januari 2020

Ooit was PROVADA ‘slechts’ een ontmoetingsplaats voor vastgoedprofessionals, vandaag de dag is PROVADA 2020 zeer relevant voor íedereen die actief is binnen de bebouwde omgeving van Nederland. Together we can!

Sterker nog: together we must; de noodzaak om écht duurzaam samen te werken is anno 2020 groter dan ooit. Je voelt het ook echt, als je met Peter Schreuter praat, die noodzaak. Schreuter is eigenaar van PROVADA. Vol vuur en met een ijzersterke ambitie vertelt hij over de plannen nu, de komende beurs en alles daarna. ‘Samen’ en ‘relevantie’ zijn woorden die veel terugkomen. Dat kan ook niet anders, want “we hebben te maken met sector overschrijdende vraagstukken,” aldus Peter. De oogkleppen moeten af. En PROVADA, als platform, wil als voorbeeld dienen, voorloper misschien zelfs wel, in de branche. Hij kan niet anders. “Er liggen zulke grote dossiers op ieders bureau. De CO2 discussie, energie transitie, de grote problemen in de woningbouw. We kúnnen dit echt alleen maar in gezamenlijkheid oppakken.”

Nu is PROVADA een uitstekend platform om ‘together’ te zijn’. Peter: “Wij hebben 72 gemeenten op PROVADA staan, dus in die samenwerking kunnen we écht verschil maken.” Ook heeft PROVADA (al enige tijd) de deur opengezet voor partijen op het gebied van mobiliteit, energie en technologie. “Dat zijn uiteindelijk partijen die concreet betrokken zijn bij de bebouwde omgeving van Nederland. Als PROVADA wil ik dit faciliteren, want als je die bij ons niet tegen komt, maar je krijgt wel bij iedere uitvraag de vraag van, welke technologie partijen sluiten aan bij jouw project? Dan betekent dat dat je minder relevant bent.”

En dat gaat dus niet gebeuren. Velen kwamen dan ook al samen op de werksessies op kantoor bij PROVADA in Nieuwegein, begin januari. Het was het eerste jaar dat PROVADA deze organiseerde. Ramvol, super effectief. “Vier dagen lang werden mensen op relevantie aan elkaar verbonden. Dat werkt.” Bijna 200 mensen meldden zich aan als vertegenwoordiger van ongeveer 75 bedrijven/standhouders. Zij mochten meedenken, - praten en -bepalen over de thema’s en bijeenkomsten van de beurs. “Heel belangrijk, zodat we echt de juiste content het podium op brengen, waar mensen naar toe willen komen.”

Peters ambitie reikt verder dan “hét platform zijn met de meeste impact voor iedereen binnen de bebouwde omgeving.” Ook op duurzaamheid heeft hij met zo’n grote beurs iets te doen. Haarscherp ziet hij dat: “Onze branche laat een grote footprint achter. Het moet anders. Het kan ook echt anders. Als facilitator wil ik met PROVADA hierin het visitekaartje zijn.” Door de driedaagse beurs heel veel duurzamer te laten zijn. Zo zijn er gesprekken met de Voedselbank over het tegengaan van voedselverspilling. Alle standhouders worden gemotiveerd om ledverlichting te gebruiken. “Wij gaan proberen in ieder geval zélf de maat te zetten, en willen hiermee de rest van de deelnemers motiveren om ook bijvoorbeeld hun stand circulair te bouwen, of samen te gaan kijken wat we doen aan CO2 uitstoot.” In 2025 wil Peter met PROVADA volledig CO2 neutraal en circulair zijn. “En dat kan echt. Niet kunnen… dat is geen argument meer.”

Blijf op de hoogte

van het #1 vastgoedplatform van Nederland

Nieuwsbrief

Jouw e-mailadres wordt uitsluitend gebruikt door PROVADA.

Voor meer informatie