Deutsche Hypo acts local op PROVADA

Op het Nederlandse PROVADA, dat zich op de Nederlandse vastgoedmarkt richt, is Deutsche Hypo desalniettemin bepaald geen vreemde eend. Al sinds het prille begin is de Duitse financier betrokken bij de beurs. Wouter de Bever, managing director van het kantoor aan de Zuidas, ziet zichzelf meer als een Nederlandse bankier met Duitse aandeelhouders: “We zijn hier al 27 jaar onafgebroken aanwezig met een lokaal kantoor, dus ook tijdens de crisisjaren.”

De Bever huldigt het credo: ’s lands wijs, ’s lands eer. “Natuurlijk is ons moederbedrijf een grote, internationale speler. Dat heeft een hoop voordelen, zoals slagkracht en volume, maar we blazen niet hoog van de toren. In Nederland zijn we gewoon een van de druiven in de fruitmand. Men kent ons en dat is mooi. Op PROVADA bevestigen we dat beeld graag door als standhouder te participeren. Niet dominant, maar wel aanwezig.”

Komend jaar besteedt PROVADA extra aandacht aan de drietrapsraket educate, innovate & integrate. Oftewel: de ‘return on innovation’. De Bever kan zich er veel bij voorstellen: “We moeten fundamentele vernieuwing op de voet volgen. In de bouw, maar ook in de financiering daarvan. Denk bijvoorbeeld aan de impact van block chain. Wij vinden dat we daarin een trekkersrol hebben te vervullen, dus zijn intern ‘denkfabriekjes’ opgetuigd. In Nederland zijn we daar best ver mee, zoals onze Duitse collega’s verder zijn met verduurzaming. Het voordeel van een lokale speler met een internationale achtergrond!”

Gepubliceerd
30-10-2017

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts