De Woonkeuken daagt bezoekers uit tijdens Provada 2018

Amsterdam, 6 juni 2018 - Onder de prikkelende titel ‘De Woonkeuken daagt u uit’ verleidde de Woonkeuken, in samenwerking met de Stadsbeweging en de provincie Overijssel, de 24.000 bezoekers van vastgoedbeurs Provada tot interactie, verdieping en discussie. Tijdens onderdelen als Kookstudio’s, Proeverijen en Smaakmakers bogen de bezoekers zich samen met het Woonkeukennetwerk over thema’s als adaptief plannen, inclusief organiseren, innovatief wonen en circulair bouwen.

Een vastgoednetwerk dat vindt dat het anders kan

De Woonkeuken, onderdeel van de Stadsbeweging, is een groot netwerk van mensen – van corporatiedirecteur tot hoogleraar en van wethouder tot bouwondernemer – die actief zijn binnen de Overijsselse vastgoedwereld en vindt dat het anders kan. Zij werken al geruime tijd samen aan urgente maatschappelijke thema’s, over de grenzen van hun eigen organisaties heen. De provincie Overijssel ondersteunt deze unieke en vernieuwende samenwerking.

Goede samenwerking vereist openheid en vertrouwen

‘Een goede samenwerking met partners leidt tot innovatieve oplossingen voor binnensteden en de vastgoedopgave voor de komende jaren. Dat lijkt een open deur maar het is niet vanzelfsprekend’, geeft gedeputeerde Monique van Haaf aan. ‘Openheid en vertrouwen zijn daarbij sleutelwoorden. Met de Woonkeuken hebben we met elkaar zo’n netwerk weten te bouwen. Ideeën en inzichten worden met elkaar gedeeld en, waar mogelijk, gerealiseerd.’

Kansen voor pleinen en buurten

Naast de interactieve onderdelen met deskundigen, liet ook een aantal architectenbureaus zich tijdens de beursdag uitdagen. Met presentaties lieten zij zien waar zij kansen zagen voor een aantal pleinen en buurten in de gemeenten Zwolle, Twenterand en Deventer. Gebieden, die nu nog te maken hebben met verpaupering en leegstand. Een deskundig panel, dat bestond uit een mix van overheid en markt, sprak daarna met de architecten door over (de haalbaarheid van) hun plannen.

Stadscentra levend en vitaal houden

Waar de Woonkeuken het accent legt op het vastgoednetwerk, richt de Stadsbeweging zich meer op de ontwikkeling van stadscentra in de brede zin van het woord. Het doel van de Stadsbeweging is, om stadscentra ook voor de toekomst levend en vitaal te houden. Dat doet zij samen met Stadsbewegers: inwoners, organisaties, overheden en ondernemers die hun stad een warm hart toedragen en een actieve rol spelen. De Stadsbeweging zet daarbij diverse ondersteuningstools in waaronder Stadscafé’s en –cheques en fondsen- en visiseontwikkeling. Ook voor grotere investeringen kan de Stadsbeweging een partner zijn van de stad.

Gepubliceerd
16-08-2018

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts