BMW focust op autodelen en duurzame energievoorziening tijdens PROVADA

BMW focust op autodelen en duurzame energievoorziening tijdens PROVADA

BMW focust op autodelen en duurzame energievoorziening tijdens PROVADA 2019

Een automerk als deelnemer op een vastgoedbeurs lijkt een vreemde eend in de bijt, zou je zeggen. Maar niets is minder waar. BMW is voor de vierde keer aanwezig op de PROVADA beursvloer om de visie van het bedrijf op mobiliteit en duurzame energievoorziening te delen. De afgelopen jaren deed BMW veel ervaring op met autodeeltrajecten met de inzet van de 100% elektrische BMW i3, waarvan er al vele honderden als deelauto rondrijden in Nederland. Op PROVADA FUTURE toont BMW in samenwerking met Alfen The Battery, een energieopslagsysteem bestaande uit BMW i batterijen dat op verschillende manieren kan worden ingezet in vastgoedprojecten

Deelmobiliteit in combinatie met vastgoed

Het nieuwe businessmodel van BMW focust met autodeelplatforms in combinatie met elektrische voertuigen op de vastgoedsector. De elektrische deelauto speelt een steeds belangrijkere rol bij nieuwe vastgoedprojecten. In de praktijk zien we al dat steeds meer partijen deelauto’s integreren in vastgoedprojecten, een duurzame keuze die veel voordelen biedt. Er zijn minder parkeerruimtes nodig, deelauto’s genereren inkomsten, uw project krijgt een groenere voetprint. En als je bedenkt dat auto’s gemiddeld 92% van de tijd geparkeerd staan, dan is delen een hele logische keuze.

In verband met de groei in stedelijke gebieden stimuleert ook de overheid naar deelmobiliteit bij nieuwbouwprojecten. Door dat in te vullen met elektrische auto’s, reduceer je bovendien ook nog eens de uitstoot in de stad en draag je bij aan een betere luchtkwaliteit en een gezondere leefomgeving. Ook gebruikers besparen aanzienlijk in de kosten door auto’s te delen: geen aanschafkosten, geen parkeerkosten, geen onderhoudskosten, terwijl ze wel naar behoefte hun individuele mobiliteit kunnen invullen en dit op uur- of dagbasis kunnen afrekenen. In de nieuwe economie gaat het er niet langer om dat mensen auto’s bezitten. Belangrijker is dat men kan beschikken over mobiliteit.

Energieopslag in The Battery

Alfen - een ervaren internationale partij die zich bezig houdt met innovatieve elektriciteitsoplossingen binnen de energiewereld - en BMW werken samen in The Battery. Letterlijk een superbatterij, opgebouwd uit meerdere BMW i batterijen. Een innovatie die een groot verschil gaat maken in de steden van de toekomst. Stel je bijvoorbeeld voor dat een vastgoedobject wordt voorzien van zonnepanelen. Door de energie die daarmee wordt opgewekt op te slaan in The Battery, kunt u deze energie op een later tijdstip gebruiken om uw gebouw te verwarmen of uw vloot elektrische deelauto’s op te laden. Het is hierbij mogelijk meerdere laadpalen gelijktijdig aan te sluiten op The Battery en deze evenredig van elkaar op vol vermogen te kunnen laten laden zonder de netwerkaansluiting te vergroten. Of op een gunstig tijdstip tegen het hoogste tarief terug te leveren. Zo dalen de beheerskosten van een project.

Gepubliceerd
21-12-2018

  • Alles
  • Nieuws
  • PROVADA TV
  • Verslagen
  • Podcasts