Alma  Krug  - Manager Verduurzaming Gebouwde Omgeving at Essent

Alma Krug - Manager Verduurzaming Gebouwde Omgeving at Essent

Alma is als ingenieur geen onbekende in de vastgoedsector & bouwbranche. Verschillende jaren werkte zij aan nieuwe technologische ontwikkelingen en het implementeren van innovatie binnen deze bedrijfstakken.

Versnelling en vernieuwing binnen de gebouwde omgeving voor elkaar krijgen is wat haar drijft. Zij richt zich daarbij met name op het bieden van een oplossing die naadloos aansluit bij de behoefte van de klant.

Afgelopen jaar stapte ze van de bouwsector over naar de energiebranche, omdat de energietransitie een steeds grotere rol speelt in het vastgoed en de vastgoedontwikkeling. Binnen Essent werkt ze met negen dochterbedrijven samen aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Deze servicepartners richten zich op isolatie, installatie van PV & warmte-installatie in combinatie met service & onderhoud voor particulier, de klein zakelijke markt en woningcorporaties.

De ambitie van Essent is om samen met onze servicepartners in 2025  de CO2 footprint van onze klanten met 20% te hebben verkleind door hen anders om te laten gaan met energie. We trekken samen op met overheid en andere partijen om er voor te zorgen dat onze klanten stap voor stap een betaalbare, toegankelijke veranderende wereld van energie binnentreden die zij begrijpen.