Grid Pattern

Circulair transformeren een boost voor de binnenstad?

PROVADA BV
Donderdag 13:00 - 13:45 Studio 2 (PROVADA FUTURE)

Act now for a better tomorrow 

Een gebouw in de binnenstad is meer dan alleen maar een kantoor, een winkel of een woning. De gebouwde omgeving is de weergave van hoe de stad leeft en wordt beleefd. Oude panden krijgen weer een nieuwe functie na een renovatie of transformatie en dat terwijl nu ook de vraag leeft wat de functie van de binnenstad gaat worden de komende jaren. Van winkelgebied naar de oude functie van dorpsplein waarin alles samenkomt? Dit vraagt om (circulaire) opknapbeurten, waarbij de gebouwen makkelijker aanpasbaar moeten zijn dan vroeger om zo adaptief te kunnen zijn voor de stad van morgen.  

Korte inleiding door Being

Being is onderdeel van een nieuwe generatie ontwikkelaars. Zij zetten zich als B Corp in voor duurzame gebieden waar mensen het beste uit zichzelf kunnen halen. Hoe komt dit tot uiting bij projecten zoals VDMA, de Bunkertoren, NHOW Amsterdam RAI en de Oosterlingen?  Het opnieuw vormgeven van de binnenstad vraagt bij uitstek om een integrale aanpak. Wat is het effect op het gebied rondom de renovatie en alle actoren die daarin actief zijn? Kan het opknappen van een gebouw bijdragen aan meer verbinding in de samenleving? En hoe blijven deze binnenstedelijke gebouwen relevant en levendig? Hoe zijn gebouwen in de toekomst makkelijk aan te passen aan de snel veranderende rol die zij vervullen in de binnenstad.

Discussie                                                                                                                                Aan tafel praten wij door met Nicolien Meuris van Being en andere sprekers zoals Marloes van Heteren van Solarix, Circular Hero 2022 Menno Rubens van Cepezed en Mayte de Vries van gemeente Almere. 

 

 

speakers

Guido Braam

Expert Circulair Ondernemen bouw en vastgoed - mede-oprichter Powered By Meaning

Moderator

Nicolien Meuris

Vastgoedontwikkelaar Being

Menno Rubbens

projectontwikkelaar & directeur cepezed projects b.v.

Mayte de Vries

Programmamanager Duurzaamheid gemeente Almere

Location

Studio 2 (PROVADA FUTURE)

Delen

Opslaan in agenda

06/16/2022 13:00 06/16/2022 13:45 Europe/Amsterdam Circulair transformeren een boost voor de binnenstad? Act now for a better tomorrow Een gebouw in de binnenstad is meer dan alleen maar een kantoor, een winkel of een woning. De gebouwde omgeving is de weergave van hoe de stad leeft en wordt beleefd. PROVADA, Studio 2 (PROVADA FUTURE)