Grid Pattern

De toekomst van de Amsterdamse Zuidas als gemengd woon-, werk- en leefgebied

JLL
Dinsdag 15:15 - 16:00 Forum 1

De Zuidas staat nu nog vooral bekend als internationaal kennis- en zakencentrum. Maar meer en meer is het ook een plek om naast werken ook te wonen, te recreëren en te leven. Er staat voor maar liefst 1 miljoen m² aan ontwikkelingen op de planning variërend van kantoren, zo’n 7000 extra woningen en horeca en retail tot en met grootstedelijke voorzieningen op het gebied van cultuur en sport. In het gebied zijn en worden een aantal grote mixed use projecten gerealiseerd met onder meer Tripolis Park, Valley en The Pulse of Amsterdam. Het station Zuid zal internationale treinen gaan ontvangen, wordt beter bereikbaar gemaakt voor tram, bus, fiets en er zijn plannen voor het doortrekken van de Noord-Zuid lijn. Het gebied wordt met de modernisering en uitbreiding van station zuid een belangrijke mobiliteitshub.

Wat betekenen deze ontwikkeling voor het vestigingsklimaat en de internationale uitstraling? Voor wie en wat zijn dan de belangrijkste uitgangspunten?  Wat zou de visie van de Zuidas voor de komende jaren moeten zijn?

speakers

Brigit Gerritse

Executive Director, ULI Benelux Urban Land Institute Benelux

Moderator

Pieter Jan Jongen

Directeur Amsterdam Zuidas

Paul Oremus

Country Manager & Manager Dutch Funds CBRE Investment Management

Eric Nagengast

Directeur Vastgoed Rochdale

Location

Forum 1

Delen

Opslaan in agenda

06/14/2022 15:15 06/14/2022 16:00 Europe/Amsterdam De toekomst van de Amsterdamse Zuidas als gemengd woon-, werk- en leefgebied De Zuidas staat nu nog vooral bekend als internationaal kennis- en zakencentrum. Maar meer en meer is het ook een plek om naast werken ook te wonen, te recreëren en te leven. PROVADA, Forum 1