Grid Pattern

Parallel plannen, gewoon doen

Ministerie BZK
Donderdag 13:15 - 14:00 12-67 Volkshuisvestingsplein

Op allerlei manieren is het mogelijk het planproces te versnellen, via parametrisch ontwerpen, conceptueel bouwen of via parallel plannen. De 7 pilots Parallel Plannen van het ministerie laten zien dat processen versneld kunnen worden en dat 2 jaar haalbaar is van initiatief tot start bouw. Dat bespaart tot 50% capaciteit en vergroot de haalbaarheid van het plan. De pilots lopen ook tegen problemen aan. Die zijn er om op te lossen en van te leren. 

Een interessant vraagstuk daarbij is dat vaak moet worden uitgelegd dat het sneller kan, dat dit een andere manier van werken vraagt en urgent is. Het referentiepunt voor velen is helaas dat planontwikkeling 6 tot 10 jaar duurt. Waarom en hoe ruilen we dit referentiepunt van 6 tot 10 jaar in voor 2 jaar? Hoe zorgen we ervoor dat veel meer projecten het planproces gaan versnellen?

Aan tafel: Ronald Huikeshoven,directievoorzitter AM, Evelyn Rademaker, directeur Fakton Executives, Chris Kuijpers, DG BZK, Marlies Volten, Wethouder Teijlingen (pilot Sassenheim), Teun van Kuijk, Ontwikkelaar Brabant Wonen (pilot Den Bosch, Aart Jan Verdoold CEO Dunavast, ontwikkelaar (pilot Aplhen a/d Rijn)

 

 

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 13:15 06/13/2024 14:00 Europe/Amsterdam Parallel plannen, gewoon doen Op allerlei manieren is het mogelijk het planproces te versnellen, via parametrisch ontwerpen, conceptueel bouwen of via parallel plannen. De 7 pilots Parallel Plannen van het ministerie laten zien dat processen versneld kunnen worden en dat 2 jaar haalbaar is van initiatief tot start bouw. PROVADA 2024, 12-67 Volkshuisvestingsplein