Grid Pattern

De stem van de Woningzoekende

Ministerie BZK
Donderdag 12:00 - 12:45 12-67 Volkshuisvestingsplein

Ymere en BZK Volkshuisvesting willen op de Provada aandacht besteden aan de stem van de woningzoekenden. Die stem is in het algemeen onderbelicht als het gaat om (het oplossen van) de woningcrisis. Juist bij complexe gebiedsontwikkelingen is het belangrijk om de stem van álle belanghebbenden te horen, en daar horen ook de woningzoekenden bij. Uiteindelijk bouwen we voor hen.

Aan de hand van een specifieke casus over de gebiedsontwikkeling in de regio Haarlemmermeer-West (Lisserbroek, Nieuw-Vennep, Cruquius) gaan we in gesprek met de provincie, gemeente, marktpartijen en woningzoekenden. Vanuit het publiek kan volgens het fishbowl-principe worden meegepraat. Ook De Vernieuwde Stad is aanwezig, die zich onder andere inzetten voor het vinden van oplossingen voor grootstedelijke (bouw)problemen.

Onder leiding van Erik Gerritsen (moderator) nemen o.a. deel: Andre Van Diest (Ymere), Martijn van der Linden (BZK), Esther Agricola (BPD regio Noord-West), gemeente Haarlemmermeer, woningzoekenden.

Kom langs en praat mee! Aanmelden is niet nodig. Op het plein is voldoende ruimte om na te praten.

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 12:00 06/13/2024 12:45 Europe/Amsterdam De stem van de Woningzoekende Ymere en BZK Volkshuisvesting willen op de Provada aandacht besteden aan de stem van de woningzoekenden. Die stem is in het algemeen onderbelicht als het gaat om (het oplossen van) de woningcrisis. PROVADA 2024, 12-67 Volkshuisvestingsplein