Grid Pattern

Hoe kunnen we samen, slimmer tijdelijke woonruimte voor internationale medewerkers realiseren?

De Meeuw
Woensdag 17:30 - 19:00 12-50

Zonder internationale medewerkers staat onze economie stil. We hebben niet alleen behoefte aan praktisch geschoolde arbeidskrachten, er is ook een noodzaak voor kenniswerkers. Werkgevers willen hun internationale medewerkers goed huisvesten. Dit zien ze als logisch onderdeel van hun bedrijfsvoering. De praktijk is alleen weerbarstig en het lijkt alsof overheid en bedrijfsleven tegenstrijdige belangen hebben. Is dat zo?  

 De vraag is “hoe kunnen we samen, slimmer tijdelijke woonruimte voor internationale medewerkers realiseren?” Graag gaan wij met u daarover in gesprek in een gezelschap uit het bedrijfsleven, de uitzendbranche, de gemeenten, provincies en landelijke overheid. De werkgevers hebben financiële middelen om het woningtekort op te lossen, bouwcapaciteit is beschikbaar. Nu nog de locaties en vergunningen zodat alle partijen de handen ineen kunnen slaan om tot passende oplossingen te komen. Kortom: Hoe kunnen overheid en bedrijfsleven slimmer samenwerken? 

Gastsprekers:

  • Martijn Eskinasi, Housing Policy Research Manager BZK
  • Clementine Vooren, Hoofd Huisvesting Aandachtsgroepen  BZK
  • Jan de Jong, Operationeel Directeur Tempo-Team (Randstad Groep)
  • Barbara Klep— Managing Director DSV
  • Joziene van de Linde, Managing Director VDL De Meeuw

Diner pensant (op uitnodiging) 17:30 – 22:00 uur

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 17:30 06/12/2024 19:00 Europe/Amsterdam Hoe kunnen we samen, slimmer tijdelijke woonruimte voor internationale medewerkers realiseren? Zonder internationale medewerkers staat onze economie stil. We hebben niet alleen behoefte aan praktisch geschoolde arbeidskrachten, er is ook een noodzaak voor kenniswerkers. Werkgevers willen hun internationale medewerkers goed huisvesten. Dit zien ze als logisch onderdeel van hun bedrijfsvoering. PROVADA 2024, 12-50