Grid Pattern

Hoe kunnen we samen slimmer 100.000 hele goede en betaalbare woningen per jaar bouwen?

De Meeuw
Woensdag 09:00 - 10:00 12-50

Het is dagelijks nieuws, we weten het allemaal: er is een nijpend tekort aan woningen. De maatschappelijke druk is groot om meer en sneller te bouwen.

Snelheid, betaalbaarheid en hoge kwaliteit gaan vaak niet samen en dan wordt er gevraagd om een keuze te maken tussen twee van de drie criteria. Een hamburger bij de gele M heb je snel en is niet al te duur, maar echt lekker is deze niet. Een Nespresso koffie maak je snel en smaakt goed, maar is weer niet echt betaalbaar. Is het mogelijk om met industriële modulaire bouw deze wetmatigheid te doorbreken?

Hoe komen wij met elkaar tot oplossingen met goede ruimtelijke- en woonkwaliteit, die snel te realiseren zijn. Graag nodigen wij je uit voor een ontbijtsessie op dinsdag 11 juni om 08:30 uur. Voordat de Provada opengaat gaan we samen bovengenoemde krachtenveld ontleden en kijken of we gezamenlijk tot nieuwe inzichten en oplossingen kunnen komen.

Ter inspiratie nemen de volgende sprekers ons mee in hun visie over fabrieksmatige woningbouw: 

Gastsprekers:

  • Iris Thewessen (Atelier Rijksbouwmeester en Rijksadviseurs) – wat zijn de uitgangspunten van esthetische kwaliteit? 
  • Duzan Doepel (Woodstock) – hoe betaalbare en mooie woongebouwen te configureren? 
  • Volker Ulrich (VURB architects) – zijn woongebouwen ook modulair te ontwerpen?
  • Wouter Orth (VDL De Meeuw) – wat zijn de voordelen van industriële productie van woningen? 

ontbijtsessie (op uitnodiging) 08:30 – 10:00 uur

Delen

Opslaan in agenda

06/12/2024 09:00 06/12/2024 10:00 Europe/Amsterdam Hoe kunnen we samen slimmer 100.000 hele goede en betaalbare woningen per jaar bouwen? Het is dagelijks nieuws, we weten het allemaal: er is een nijpend tekort aan woningen. De maatschappelijke druk is groot om meer en sneller te bouwen. PROVADA 2024, 12-50