Grid Pattern

Regie bij Grootschalige woningbouw en de doorontwikkeling van de VINEX werkwijze

Ministerie BZK, PROVADA BV
Donderdag 11:00 - 11:45 Forum 2

‘Rijkbetrokkenheid of rijksbemoeienis’ is de vraag in dit debat met de DG Chris Kuijpers. We praten over de regierol van het Rijk en of het Rijk terecht of onterecht een grotere financiële en risicodragende verantwoordelijkheid neemt. Of bemoeit het Rijk zich (onterecht) met lokale ruimtelijke ordeningsvraagstukken?

Chris Kuipers gaat hierover in debat met wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer, Peter van der Gugten, Directeur Vastgoed en Woningbouw van Heijmans en Astrid Schlüter, CEO van Vesteda. BZK jaagt de woningproductie aan, gemeenten zien de druk op hun ambtenaren en financiën toenemen en de beleggers maken zich zorgen over het lange rendement in een fors gereguleerde woningmarkt. Waar ligt de balans tussen deze belangen en hoe kunnen we die belangen samenbrengen in een slagvaardige uitvoering (100.000 woningen/jaar)?

Dit debat is verplichte kost voor iedereen in de vastgoedmarkt die kansen ziet in het perspectief van 1 miljoen woningen in de komende 10 jaar, en zich afvraagt hoe die kansen te benutten en toch zicht te houden op de risico’s. Waar gaat het goed en waar zit de frictie?

 

Luister nu mee met deze bijeenkomst > 

*Pas te beluisteren vanaf de starttijd

speakers

Tom van 't Hek

Gespreksleider

Moderator

Chris Kuijpers

DG Volkshuisvesting en Bouwen Min. BZK

Jurgen Nobel

Wethouder gemeente Haarlemmermeer

Astrid Schlüter

CEO Vesteda

Peter van der Gugten

Directeur Heijmans Vastgoed

Location

Forum 2

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 11:00 06/13/2024 11:45 Europe/Amsterdam Regie bij Grootschalige woningbouw en de doorontwikkeling van de VINEX werkwijze ‘Rijkbetrokkenheid of rijksbemoeienis’ is de vraag in dit debat met de DG Chris Kuijpers. We praten over de regierol van het Rijk en of het Rijk terecht of onterecht een grotere financiële en risicodragende verantwoordelijkheid neemt. PROVADA 2024, Forum 2