Grid Pattern

Deelmobiliteit en gebiedsontwikkeling: het recept voor een goed huwelijk!?

Stadkwadraat
Donderdag 13:45 - 14:30 Arena

Praktijkonderzoek van APPM, Deesy, Stadkwadraat en Witteveen & Bos.

Deelmobiliteit in gebiedsontwikkeling; het leek een huwelijk dat niet stuk kon lopen. Waren we niet wat verblind van verliefdheid op alle voordelen? Ons praktijkonderzoek onder 35 actuele projecten laat een divers beeld zien, met struggles en succes. We nemen je in deze sessie mee in de steile leercurve van gemeentes en ontwikkelaars; hun ervaringen zijn jouw recept voor een goed huwelijk!

De bureau’s APPM, Deesy, Stadkwadraat en Witteveen & Bos verzamelden in opdracht van het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit data en lessen uit 35 zeer diverse projecten. Han-Paul van Westing onthult het digitale casusboek op deelmobiliteit.nu met kenmerken en metadata van alle projecten. De eerste resultaten uit het onderzoek worden gepresenteerd door Sjoerd Timmermans en Simon Drolsbach. Zij spraken 12 gemeentes over de hun keuzes in rol, governance, mobiliteit en communicatie. Wij noteerden hun tips en lessen.

Tom van 't Hek zal de zaal betrekken bij de discussie; hoe maken we samen alle trouwbeloftes van deelmobiliteit in gebiedsontwikkeling waar? We zien al dat veel gemeentes zich anders opstellen en op zoek zijn naar meer grip en sturing. De aanwezige experts weten welke daarvan de sleutels tot succes zijn. En wat je als ontwikkelaar en gemeente beter kunt doen (of laten) in de diverse fases op weg naar succes met deelmobiliteit in gebiedsontwikkeling.

speakers

Tom van 't Hek

Gespreksleider

Moderator

Han-Paul van Westing

Pionier en pro-motor van een groenere wereld via deelmobiliteit. Deesy

Bas Scholten

Procesmanager mobiliteit APPM

Simon Drolsbach

Adviseur Duurzame mobiliteit & ruimte Witteveen+Bos

Wim van den Berg

Teamleider duurzame mobiliteit Witteveen+Bos

Sjoerd Timmermans

Financieel adviseur Stadkwadraat B.V.

Theo Stauttener

Financieel adviseur en partner Stadkwadraat B.V.

Location

Arena

Delen

Opslaan in agenda

06/13/2024 13:45 06/13/2024 14:30 Europe/Amsterdam Deelmobiliteit en gebiedsontwikkeling: het recept voor een goed huwelijk!? Praktijkonderzoek van APPM, Deesy, Stadkwadraat en Witteveen & Bos. Deelmobiliteit in gebiedsontwikkeling; het leek een huwelijk dat niet stuk kon lopen. Waren we niet wat verblind van verliefdheid op alle voordelen? Ons praktijkonderzoek onder 35 actuele projecten laat een divers beeld zien, met struggles en succes. PROVADA 2024, Arena