» Home » Standhouders » On-line profiel » BrabantStad
bedrijfsprofiel

BrabantStad


THINK AHEAD, THINK BRABANT

Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Samen met de Provincie Noord-Brabant vormen ze één stedelijk netwerk: BrabantStad. Brabant is één van de meest toonaangevende regio’s van Europa. En is koploper op het gebied van grensoverschrijdende ontwikkelingen. Of het nu gaat over biobased economy, social innovation en smart mobility. Of over de transitie naar een groene economie, agrofood en high-tech: Brabant denkt vooruit.

Een kijkje in de toekomst
Brabant benut de kracht van zijn knooppunten en verbindt Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg als daily urban systems op interregionaal niveau. Zo speelt Brabant al enige tijd een belangrijke rol in de mondiale top van kennisregio’s. Maar waar staat Brabant over 20 jaar? Hoe gaat Brabant zijn grote ambities waarmaken? BrabantStad geeft hier antwoord op door een inspirerend beursprogramma met als thema: ‘THINK AHEAD, THINK BRABANT’.

Het programma
Kom naar onze stand (hal 11, stand 9) en ontdek onze visie op de bijzondere toekomst van Brabant. En maak kennis met ons netwerk van innovatieve ondernemers, gedreven culturele pioniers en vooruitstrevende beleggers.

Dinsdag 4 juni

10.15 Panorama Brabant met Floris van Alkemade
Rijksbouwmeester Floris Alkemade vertaalt in deze aansprekende presentatie zijn Panorama Nederland naar Panorama Brabant. Hiermee schetst hij een toekomstperspectief voor de ruimtelijke inrichting van Brabant.

11.30 BrabantStad en Logistiek vastgoed
Discussie over de toekomstige vraag voor XXL logistiek in Brabant en circulaire ontwikkelingen in de logistiek. Een rondetafel gesprek met eindgebruikers en vastgoedpartijen over de toekomst van logistiek vastgoed. 
Wim Eringfeld (Stec Groep) gaat na een korte marketoverview in op de een drietal urgente thema’s voor logistiek vastgoed. De deelnemers aan het gesprek geven hun visie en gaan met elkaar in discussie over de thema’s.

  1. beschikbaarheid XXL-kavels in relatie tot toekomstige behoefte 
  2. brownfieldontwikkelingen en hergebruik van uitgegeven gronden 
  3. de ontwikkeling naar een circulaire logistieke sector (incl. vastgoed)

Deelnemers aan de rondetafeldiscussie:

  • Wim Eringfeld - directeur Stec, moderator

  • Tom Horstink - directeur Sprangers ILC

  • Jürgen Bevelander - manager real estate, DHL Benelux

  • Frank Verhoeven - CEO Vos Logistics

  • Michiel Assink - algemeen directeur WDP Nederland 

12.30 Brabantse worstenbroodlunch met inspiratiesessie over nieuwe mobiliteit
Steven Nelemans is oprichter en CEO van Amber. Samen met zijn co-founders richtte hij 2,5 jaar geleden Amber op, met het doel om de grote uitdagingen in onze huidige mobiliteit op te lossen. Met het bewezen Amber platform hebben ze een manier gevonden om mobiliteit duurzamer, flexibeler, en goedkoper te maken.
Amber is de eerste partij die een volwaardig alternatief voor de eigen auto biedt door de beschikbaarheid van elektrische deelauto’s te garanderen. Momenteel actief in de zakelijke markt en aanwezig in alle grote steden van Nederland, zijn ze uitgeroepen tot een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland.
Sinds kort is Amber ook actief in de vastgoed. Mobiliteit wordt steeds meer een integraal onderdeel van ons vastgoed in de toekomst, inmiddels zijn zij daarom betrokken bij tientallen toekomstige ontwikkelingen en uitvragen.
Op PROVADA vertelt Steven over de meerwaarde van duurzame mobiliteit voor vastgoedontwikkelingen, maar ook over de oprichting van zijn bedrijf en waar ze de komende jaren naartoe zullen groeien.

16.30 Brabantse Bierenborrel
Ontmoet onze Brabantse gastvrijheid en versterk je netwerk onder het genot van heerlijke Brabantse bieren uit Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg. En natuurlijk vergeten we ook de inwendige mens niet.


Woensdag 5 juni

10.00 Boekpresentatie Sping Breda
Door Christel Smeets en Willem van Boxsel. Hierna reflectie en toelichting door wethouder de Beer (stedelijke ontwikkeling, vastgoed en klimaat) over ontwikkelingen in Breda.

11.30 BPD presenteert De Brabantstudie 2018-2019
In vervolg op de studie die BPD en Rabobank in 2014 deden naar de stedelijke woonopgave in de vier grote steden in Noord-Brabant (Breda, Eindhoven,’s -Hertogenbosch en Tilburg) herhalen BPD en Rabobank dit onderzoek onder de noemer BrabantStadstudie 2018/2019. De nieuwe editie BrabantStadstudie doet onderzoek naar de woonopgave van de B5; Breda, Eindhoven, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg.

12.30 Brabantse krokettenoverleg
Kom onder het genot van een heerlijk kroketje in gesprek met de steden van BrabantStad. En laat je informeren over de kansen in onze regio.

12.45 Internationale Knoop XL: kloppend hart van Brainport Eindhoven
Waar nu alleen nog kantoren staan bouwt Eindhoven rondom het NS-station de komende 20 jaar 5.000-8.000 woningen. En enorme opgave. Die vraagt om nieuwe vormen van partnerschappen. Hoever staat het met de plannen en waar liggen de kansen en uitdagingen? Hoor het tijdens deze pakkende lunchlezing!

14.00 Showcase Slim & Duurzaam
De wereld digitaliseert sneller dan ooit. Brabant wil een aantrekkelijke proeftuin zijn voor digitale innovaties, waaronder datagebruik in de verduurzaming van vastgoed.
Tijdens deze inspiratiesessie wordt u meegenomen langs een aantal concrete voorbeelden van digitale innovaties die al in Noord-Brabant worden toegepast.

Case 1: Woonconnect
Binnen Woonconnect wordt data gebruikt bij het verduurzamen van vastgoed. Woningen en andere panden worden 3D digitaal in kaart gebracht in Woonconnect, waardoor gebruikers van het platform hun huis van binnen en buiten kunnen bekijken, kunnen experimenteren met duurzaamheidsmaatregelen en hun energielabel kunnen berekenen. Woonconnect wordt al in verschillende Brabantse steden gebruikt; zowel voor de woningen van particulieren als door woningbouwcorporaties. De presentatie wordt verzorgd door De Twee Snoeken. Zij hebben een architectenbureau, maar ook BouwConnect en WoonConnect. 

Case 2:  Brainport Smart District
Brainport Smart District wordt een slimme wijk in Helmond. Hier realiseren bewoners én bedrijven gezamenlijk een circulaire, duurzame en energiezuinige wijk. Bijzonder is dat data het eigendom is en blijft van de bewoners. In de wijk gaat Geodan een 3D-visualisatie met een Urban Data Platform bouwen, waarmee bewoners door hun digitale wijk kunnen lopen. Om niet over een wirwar van sensoren en dataverbindingen te struikelen is standaardisatie en traffic management van data van belang. Intemo wil hiervoor een concessieovereenkomst met BSD sluiten.

Case 3: Fastlane
In lijn met het Klimaatakkoord van Parijs en het Nederlandse klimaatbeleid, heeft de gemeenteraad van Tilburg de ambitie uitgesproken in 2045 klimaatneutraal te zijn. Een belangrijke bijdrage aan de invulling van deze klimaatambitie wordt geleverd door het verduurzamen van de eigen gemeentelijke gebouwenportefeuille. Om aan deze ambitie concreet invulling te kunnen geven heeft de gemeente in samenwerking met RoyalhaskoningDHV voor 67 gebouwen verschillende verduurzamingsscenario's in beeld gebracht met behulp van FASTLANE. Het resultaat is een vastgoedverduurzamingsplan in de vorm van een dashboard dat actueel kan blijven en waarmee beslissingen genomen kunnen worden die realistisch, kosteneffectief en toekomstbestendig zijn en sturing geven aan de duurzaamheidsdoelstelling. Gemeente Tilburg is één van de eerste gebruikers van deze tool en heeft samen met RoyalhaskoningDHV de softwaretool nog verder verbeterd.

16.30 Brabantse Bierenborrel
Ontmoet onze Brabantse gastvrijheid en versterk je netwerk onder het genot van heerlijke Brabantse bieren uit Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg. En natuurlijk vergeten we ook de inwendige mens niet.


Donderdag 7 juni

11.15 Betaalbare woningen, mission impossible?
Wat zijn betaalbare woningen? Voor welke doelgroep? Met welk budget? Wat voor type producten? Hoe zorgen we voor een inclusieve stad voor iedereen? Voor wie realiseren we nieuwbouwwoningen? Is focus op doelgroepen nodig?
Met Hans Pars, bestuursvoorzitter WonenBreburg en wethouder Quaars, (bouwen en wonen (Breda).

13.15 Binnenstedelijke transformatie
Op welke manieren werken de steden aan een levendig en aantrekkelijk gebiedsontwikkeling?  Welke ontwikkelingen worden gemaakt in dit transformatieproces om dit te bereiken? Alle steden laten zien hoe hieraan gewerkt wordt aan de hand van stellingen en interactie met publiek.

16.00 Brabantse Bierenborrel
Ontmoet onze Brabantse gastvrijheid en versterk je netwerk onder het genot van heerlijke Brabantse bieren uit Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg. En natuurlijk vergeten we ook de inwendige mens niet.

Kijk voor meer informatie op: www.brabantstad.nl

 

U kunt ons vinden in Hal 11 Stand 09

BrabantStad
Brabantlaan 1
5216 TV 'S-HERTOGENBOSCH
Email »
Website »